مسئولان شرکت استخراج معدن نمک ولسوالی غوریان هرات، می‌گویند که از واردات نمک آیودین‌دار مشابه تولید داخلی از کشورهای هم‌سایه، باید پیش‌گیری شود.

ناصر امید، مسئول این شرکت، به سلام وطندار می‌گوید که اکنون، سالانه نزدیک به ۵۰ هزار تن نمک از معدن نمک غوریان استخراج می‌شود.

به گفته‌ی امید، در سال‌های گذشته، هیچ توجهی به معدن نمک غوریان صورت نگرفته است.

در همین حال، فضل‌احمد منیب، رییس معادن هرات، می‌گوید که در ولسوالی غوریان هرات، ۱۱ هزار هتکار زمین شامل معدن نمک رسوبی است که به سه بخش تقسیم شده و از یک سال به این سو از بخش نخست آن، استخراج جریان دارد و سالانه ۲۵ هزار تن نمک نیز، به امارت اسلامی تحویل داده می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در گذشته گزارش‌هایی مبنی بر قاچاق نمک معدن ولسوالی غوریان هرات به کشورهای هم‌سایه وجود داشت؛ اما اکنون، مسئولان وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که جلو قاچاق نمک به کشورهای هم‌سایه گرفته شده است.

محمدزبیر زین‌پرور، معین صنعت وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گوید که امارت اسلامی به منظور رشد تولیدات داخلی، واردات نمک به افغانستان را منع کرده است.

او، می‌افزاید: «امارت اسلامی تعرفه‌ی واردات محصولات مشابه‌ که در داخل افغانستان تولید می‌شود را افزایش داده است تا ما به خودکفایی برسیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

آگاهان اقتصادی، می‌گویند که برای رشد اقتصاد افغانستان، باید به تولیدات داخلی اتکا کرد.

عبدالهادی خلیق، کارشناس اقتصادی، می‌گوید: «ما در افغانستان معادن زیادی داریم که وقتی استخراج شوند، ضمن این که تمام مصارف داخلی افغانستان را تأمین ‌می‌کند، ما می‌توانیم به بیرون از کشور نیز صادر کنیم.»

خلیق می‌افزاید که استخراج معدن‌ها در کنار کارآفرینی برای هزاران شهروند، رشد اقتصادی افغانستان را نیز در پی دارد.

بر بنیاد اطلاعات به‌دست‌آمده، معدن نمک غوریان هرات، با داشتن مقدار کافی آیودین، یکی از معادن مهم نمک آیودین‌دار در افغانستان است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: