روزنامۀ بریتانیایی فایننشال تایمز گزارش داده است که اتحادیۀ اروپا قصد دارد تا یک ماه دیگر دفتر نمایندهگی دیپلماتیک خود را در افغانستان باز کند. طبق گزارش فایننشال تایمز، اتحادیۀ اروپا تمایل دارد تعاملات محدودی را با طالبان از سر گیرد. این اتحادیه گفته است که حضورش در کابل بهمعنای به رسمیتشناختن طالبان نیست.
در گزارش آمده که اتحادیۀ اورپا معتقد است برای ایفای نقش در افغانستان زیر رهبری طالبان بهمنظور پشتیبانی از حقوق بشر، عملکردن از سوی نیروهای طالبان به تعهدشان در جلوگیری از تبدیلشدن مجدد این کشور به صادرکنندۀ تروریسم و جلوگیری از بحران انسانی نیاز است که در کابل دفتر نمایندهگی داشته باشد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بر بنیاد گزارش، اتحادیۀ اروپا ماه گذشته یک هیأت را به افغانستان فرستاد تا امکان بازگشت دیپلماتهایش به کابل را ارزیابی کند؛ زیرا این اتحادیه دسترسی لازم برای اجرای مؤثر بستۀ کمکش به افغانستان را که حدود یک میلیارد یورو است، بدون حضور در کابل ممکن نمیداند.
در گزارش آمده، بروکسل همچنان بهدنبال دستیابی به توافقی بوده است که شرکتهای خصوصی امنیت یا نگهبانان عضو اتحادیۀ اروپا از نمایندهگیهای سیاسی حفاظت کنند، اما هیچ توافقی در این زمینه صورت نگرفته است و نمایندهگیهای سیاسی باید از سوی نیروهای طالبان محافظت شوند.
نبیلا ماسرالی، سخنگوی اتحادیۀ اروپا، نیز گفته که هنوز تصمیم نهایی دربارۀ تأمین امنیت گرفته نشده است. او تأیید کرده که در تلاش حداقل حضور در افغانستان است، اما به دلیلهای امنیتی از ارایۀ جزئیات خودداری کرده است.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
سخنگوی اتحادیۀ اروپا تأکید کرده است، «همانگونه که بارها گفتهایم، این نشانۀ به رسمیتشناختهشدن نیست. ما میخواهیم با نزدیکترشدن، بتوانیم به مردم افغانستان که به کمک ما احتیاج دارند، بهتر کمک کنیم و ناگزیر باید با طالبان تعامل داشته باشیم.»
پس از سقوط دولت پیشین و با رویکارآمدن امارت اسلامی، تعداد معدودی از سفارتخانهها در کابل به فعالیت خود ادامه دادهاند. مقامهای امارت اسلامی پیش از این گفته که نمایندهگیهای سیاسی ۱۱ کشور از جمله ایران، ترکیه، روسیه، اوزبیکستان و پاکستان در کابل باز اند.