شازیه، مادری است که دو فرزند خردسالش به بیماری سرخکان مبتلا شده اند و چند روز است که در شفاخانهی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان بستری اند. او که از کودکان ۱۰ماهه و سهسالهاش مراقبت میکند، میگوید که این بیماری از همسایهها به فرزندانش سرایت کرده است و برای پیشگیری از گسترش آن، باید واکسین در اختیار آنان قرار گیرد.
به گفتهی شازیه، مبتلایان به سرخکان در نخست سرفه میکنند و پس از آن، اسهال میشوند و تب میکنند و در نهایت دانههای سرخ روی پوست شان ظاهر میشود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سحرگل نیز که دو فرزندش به سرخکان مبتلا شده اند، از حکومت میخواهد که برای پیشگیری از گسترش این بیماری، برنامهی واکسین ضدسرخکان را در روستاها تطبیق کند.
از سوی دیگر، عزیزآقا عزیزی، استاد دانشگاه طبی، یکی از عاملهای افزایش ابتلای کودکان به سرخکان را، تطبیقنشدن واکسین در مناطق دورافتاده عنوان میکند و میگوید که رعایتنکردن موارد بهداشتی، از دیگر عاملهای سرایت این بیماری است.
در همین حال، عبدالخلیل حیدری، رییس شفاخانهی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان، در گفتوگو با سلاموطندار از افزایش بیپیشینهی ابتلای کودکان به سرخکان در دو ماه پسین در این ولایت، خبر میدهد.
رییس شفاخانهی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان، میگوید که اگر شمار کودکان مبتلا به سرخکان بیشتر شود، آنان با کمبود بستر روبهرو خواهند شد و روند ارائهی خدمات درمانی نیز با اختلال همراه خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
آقای حیدری، مهمترین دلیل افزایش سرخکان در پروان را، تطبیقنشدن درست واکسین میداند و از ریاست صحت عامهی این ولایت میخواهد که با تطبیق درست واکسین، از گسترش این بیماری پیشگیری کند.
به باور کارشناسان امور صحی، اگر مسئولان کارزار سراسری تطبیق واکسین سرخکان را در این ولایت آغاز نکنند و مردم نیز توصیههای بهداشتی را مورد توجه قرار ندهند، این بیماری بیشتر گسترش خواهد یافت که پیامد آن فاجعهبار خواهد بود.