نمایش‌گاه دوروزه‌ای زیر نام «نشست و نمایش‌گاه ملی زنان متشبث و تجارت‌پیشه»، از سوی شماری از تاجران زن از سراسر افغانستان، برای نمایش تولیدات و مطرح‌کردن مشکلات شان، امروز در هتل کابل‌سرینا در کابل گشایش یافت؛ جایی که زنان متشبث، بهترین نمونه‌های تولیدی شان را در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته اند.

یکی از این زنان، دستکول‌های/کیف‌های دست‌دوزی‌اش، دیگری قالین و گلیم طراحی‌شده با رنگ‌های ظریف و دیگری هم، لباس‌های ظرافت‌کاری‌شده را به نمایش گذاشته است.

زهرا امان وزیری که از میدان‌وردک در این نمایش‌گاه اشتراک کرده است، می‌گوید: «ما در این نمایش‌گاه دستکول‌هایی که به سبک مدرن امریکایی، اروپایی و افغانی، بعضی لوازم قدیمی و انتیک را به نمایش گذاشته‌ایم. این محصولات ما قدمت دارد. تولیدات ما خوب است و مردم زیاد می‌پسندند؛ اما مشکلات اقتصادی داریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، نظیفه نثار، تاجر دیگری در این نمایش‌گاه، می‌گوید که سقوط ۹۰ درصدی بازار کار، انگیزه‌ی آنان را نسبت به ادامه‌ی کار شان کاهش داده است.

او می‌افزاید: «تولیدات ما گند افغانی و صنایع دستی است که کامل چرمه‌دوزی، مهره‌دوزی، صدف‌دوزی و انواع دوخت‌های دست‌دوزی گراف، خامک‌دوزی و پُخته‌دوزی است. تقریباً ۲۰ خانم با ما کار می‌کنند. قبلاً فروشات داشتیم و کار ما آسان بود؛ اما حالا دکان نداریم و کار خود را فقط به شکل آنلاین به پیش می‌بریم که فروشات و کار ما از ۹۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است.»

در همین حال، فریبا نوری، معاون نخست اتاق‌های تجارت و صنایع زنان افغان، هدف اصلی از گشایش این نشست و نمایش‌گاه را تفاهم و تبادل نظر میان زنان تجارت‌پیشه و متشبث از کابل و ولایت‌ها عنوان می‌کند.

او می‌افزاید: «۱۲۰ زن متشبث از تمام ولایت‌ها در این نمایش‌گاه اشتراک کرده اند. تقریباً حدود ۳۰ غرفه در این جا از چند سکتور اند که فرآورده‌های شان صنایع دستی، جواهرات، محصولات تولیدی و صنعتی است.»

از سویی هم، فلورا نوری، عضو هیئت بورد اتاق‌های تجارت و صنایع زنان افغان، نیز می‌گوید: «ما شب و روز کار کردیم تا زنان را از ولایت‌های مختلف منسجم کنیم و از هر ولایت سه تا چهار شخص را دعوت کرده‌ایم تا اجناس تجارتی خود را به نمایش بگذارند. تاجران باید کنار هم و یکی با دیگری تفاهم داشته باشند. ما باید مشکلات یک‌دیگر را بدانیم و با حکومت شریک کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، در نشست آغازین این نمایش‌گاه، می‌گوید‌ که وزارت اقتصاد تلاش دارد تا از تولیدات داخلی پشتیبانی همه‌جانبه شود.

او می‌افزاید: «استفاده از تولیدات داخلی، سبب می‌شود هم بخش خصوصی ما حمایت و هم اقتصاد ما شکوفا شود. متکی‌شدن به تولیدات داخلی نیز سبب می‌شود که یک فرهنگ شود و ما به تدریج به سوی خودکفایی برویم. باید از تاجران حمایت و به آنان انگیزه ایجاد شود. حتا باید به آنان قرض‌های بانکی داده شود.»

زنان اشتراک‌کننده در این نمایش‌گاه، از افزایش بهای مواد خام و کاهش میزان تولیدات به دلیل کاهش تقاضا، نگرانی دارند. این در حالی است که به دنبال روی‌کارآمدن امارت اسلامی و وضع محدودیت‌ها بر زنان، شمار چشم‌گیری از زنان از فعالیت‌های بازرگانی شان دست کشیده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: