امروز (سه‌شنبه، ۲ حوت)، کنفرانس ملی تقویت تحصیلات عالی به منظور تقویت نظام تحصیلی از سوی وزارت تحصیلات عالی در دانش‌گاه کابل گشایش یافت. هم‌زمان، در این کنفرانس سه‌روزه مسئولان در باره‌ی راه‌کارهای تقویت نظام تحصیلی رأی‌زنی و گفت‌وگو می‌کنند.

در این کنفرانس، نزدیک به ۷۵ مقاله در باره‌ی نصاب، تضمین کیفیت، تحقیقات علمی، آموزش آنلاین و دیگر موردهای مرتبط به تقویت نظام تحصیلی، از سوی استادان دانش‌گاه‌ها ارائه شده است.

اسامه عزیز، رییس دانش‌گاه کابل، در برنامه‌ی گشایش این کنفرانس می‌‌گوید: «پروسه‌ی جمع‌آوری مقاله‌ها از چند ماه به این سو آغاز شده بود که نزدیک به ۷۵ مقاله از دانش‌گاه‌های مختلف کشور به ما رسیده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در این کنفرانس، مسئولان وزارت تحصیلات عالی از تعهد حکومت مبنی بر رشد تحصیلات عالی اطمینان داده اند. ندامحمد ندیم، سرپرست این وزارت، می‌گوید: «به ارزش علم شما استادان اخلاص دارید، باید کوشش کنیم که دانش‌گاه‌ها از نگاه علمی، معنوی و هم از نگاه ظاهری خوب شوند و همه‌ی ما در این راستا باید متوجه مسئولیت‌های خود باشیم.»

هم‌زمان با این، شماری از مقام‌های امارت اسلامی از نظام تحصیلات عالی کشور نیز انتقاد می‌کنند و خواهان بازنگری در برخی از آن‌ها اند.

قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه، در سخن‌رانی‌اش در این کنفرانس، می‌گوید‌: «دانش‌جویان از رشته‌ی پزشکی فارغ شده؛ اما در جریان آموزش اصلاً شفاخانه و مریض را با چشم خود ندیده اند. این واقعاً تاسف‌آور است.»

عتیق‌الله عزیزی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، نیز می‌گوید‌: «نیازمندی اساسی ما این است که نظام تحصیلی باید بازنگری شود؛ چون ساینس و تکنالوژی به طوری ایستاد نیست تا ما نصاب و سیستم یک دهه‌ی‌ پیش را ادامه دهیم.»

مسئولان امارت اسلامی، در حالی روی بهترسازی نظام تحصیلی افغانستان، بحث و رأی‌زنی می‌کنند که دانش‌جویان دختر از رفتن به دانش‌گاه‌ها محروم اند و آینده‌ی تحصیلی شان در ابهام قرار گرفته؛ وضعیتی که واکنش‌ها و انتقادهای جامعه‌ی جهانی را در پی داشته است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نورالحق انور، رییس عمومی اداره‌ی امور امارت اسلامی، در این کنفرانس تأکید می‌کند که امارت اسلامی به خواست‌های دیگران توجهی نمی‌کند.

او می‌گوید: «ما می‌خواهیم هم‌راه جهان تعامل خوبی داشته باشیم؛ اما نمی‌توانیم تقلید محض کنیم. ما استقلال فکری خود را از دست داده نمی‌توانیم و فریب دعواهای کاذب آن‌ها را نمی‌خوریم.»

گفتنی است که در یک‌ونیم سال گذشته، به دلیل محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی امارت اسلامی و مشکلات اقتصادی، شماری از دانش‌گاه‌های خصوصی فعالیت خود را متوقف کرده ‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: