مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، میگویند که پس از حل مشکلات حقوقی پروژهی تاپی، کار عملی این پروژه در افغانستان از سر گرفته خواهد شد.
همایون افغان، سخنگوی این وزارت، میگوید که افغانستان و ترکمنستان تلاش دارند مشکلات حقوقی این پروژه را به گونهی کامل حل کنند. او میافزاید: «تا حالا یک بخش مهم مشکلات حقوقی این پروژه در افغانستان حل شده؛ افغانستان و ترکمنستان هنوز هم به شکل مشترک در تلاش اند مشکلات باقیماندهی این پروژه را حل کنند که بهزودی کارهای عملی آن آغاز خواهد شد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجهی امارت اسلامی روز گذشته -چهارشنبه، ۲۰ سرطان- با خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل، دیدار و در بارهی حل مشکلات پروژهی تاپی گفتوگو کرده است.
ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی این وزارت میگوید: «وزیر امور خارجه اظهار داشت طرفهای افغان برای حل مسائل باقیماندهی پروژهی تاپی در خاک افغانستان تلاش میکند تا کار عملی این پروژه را آغاز کند؛ متقی گفت ادارههای مربوطه در افغانستان در تلاش هستند تا تمام اسناد قانونی این پروژه را نهایی کرده و زمینهی آغاز کار را فراهم کنند.»
شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، با مهمخواندن آغاز کار پروژهی تاپی در افغانستان، میگویند که کار عملی پروژه تاپی به دلیل بیمیلی کشورهای شامل در این پروژه، از سر گرفته نمیشود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
احمدفرید عارفی، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی و اعتمادنداشتن کشورها به برقراری امنیت در افغانستان، از دلیلهای اصلی متوقفشدن کار پروژهی تاپی است. «تغییر نظام، بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی از سوی جهان و اعتمادنداشتن کشورهای دخیل از امنیت و مصونیت این پروژه در افغانستان، تأخیر در عملیشدن این پروژه ایجاد کرده؛کشورهای دخیل در این پروژه به هر بهانهای میخواهند از این پروژه سر باز بزنند؛ چون هزینهی بلند را این پروژه میخواهد.»
تاپی، پروژهی انتقال گاز طبیعی ترکمنستان را از راه افغانستان به پاکستان و هند است. این پروژه در ۲۰۱۶ از سوی رهبران ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند گشایش یافت؛ اما به دلیل یک سلسله مانعهای منطقهای و تغییر نظام سیاسی در افغانستان، تا اکنون این پروژه عملی نشده است.