شماری از پزشکان و کارمندان صحی در شفاخانه حوزهای غزنی، میگویند که معاش چهار ماه آخر سال ۲۰۲۳ آنان، با تأخیر چندماهه اجرا و با کسر ۵۰ تا ۶۰درصدی پرداخته شده است. آنها، به سلاموطندار میافزایند که کاهش چشمگیر معاشهای آنان سبب شده است تا با وضعیت دشوار اقتصادی روبهرو شوند.
خیالمحمد افغان، پزشک در شفاخانهی حوزهای غزنی، در این باره میگوید: «قبلاً حدود ۲۱ هزار افغانی معاشم بود؛ حالا اما معاشم کاهش یافته است. حالا تقریباً معاشم با نوکریوالی به ۱۲ هزار افغانی میرسد. بنابراین، با این معاش نمیشود که خرج و مصارف خانواده را تأمین کنم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نرگس عزیزی، دیگر پزشک در شفاخانهی حوزهای غزنی، نیز در این باره میگوید: «قبلاً که بود، معاشم ۲۶ هزار افغانی بود؛ حالا خیلی کم شده است. من از این معاش راضی نیستم، میگویند ۱۴ هزار افغانی شده که هنوز من نگرفتهام. ما از این معاش راضی نیستیم، خرج عیال برعهدهی ماست. مشکلات کرایهی موتر و کرایهی خانه به دوش ما است و معاش ما خیلی کم شده است.»
وحیدالله، پزشک دیگری در شفاخانهی حوزهای غزنی، از امارت اسلامی و مؤسسههای همکار میخواهد که معاشهای پزشکان را به گونهای که نیاز دارند، پرداخت کنند تا پزشکان بتوانند به دور از دغدغههای روزگار بیماران را درمان کنند.
او میافزاید: «سه-چهار ماه میشود که معاشات ما حتا پرداخت نشده؛ پرداخت هم که نشده، نصف شده است. خواست ما همین است که معاشات ما مکمل پرداخت شود. دوم این که سر وقت پرداخت شود؛ چون مشکلات اقتصادی زیاد است.»
در پاسخ به کاهش معاش پزشکان و کارمندان صحی در شفاخانهی حوزهای غزنی، رسولخان نظری، رییس صحت عامهی این ولایت، با تأیید کاهش معاشهای شماری از پزشکان در غزنی، به سلاموطندار میگوید که معاشهای آنان پیش از این از سوی صلیب سرخ پرداخت میشد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
اما به گفتهی رسولخان نظری، از چهار ماه به این سو معاشهای آنان از سوی وزارت صحت عامهی حکومت امارت اسلامی پرداخت میشود. او، تفاوت معاشهای مؤسسهها و بستهای رسمی را میپذیرد؛ اما وعده میدهد که پس از این در زمان پرداخت معاشهای پزشکان و کارکنان صحی تأخیر نخواهد آمد.
گفتنی است که از چند ماه به این سو، در بدل ارائهی خدمات صحی در بخشهای گونهگون شفاخانهی حوزهای غزنی، از بیماران فیس نیز گرفته میشود.