مسئولان کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» در کندز میگویند که از یکسال به اینسو این کارخانه به دلیل کمبود گندم، بلندبودن بهای برق و بیتوجهی حکومت با رکود روبهرو شده است. به گفتۀ آنان، اگر حکومت در حل مشکلات این کارخانه رسیدهگی نکند، ۵۰۰ کارگر این کارخانه بیکار خواهند شد.
شفیعالله فتیح، مسئول کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» میگوید که میلیونها دالر در بخش ساختوساز و فعالسازی این کارخانه سرمایهگذاری شده؛ اما به گفتۀ او، این کارخانه در حال ورشکستشدن است. آقای فتیح میافزاید: «حکومت باید به عوض واردات آرد قزاقستانی، گندم آن کشور را وارد کند تا ما بتوانیم فابریکه/کارخانه را دوباره فعال سازیم.»
سلام وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمد حیران، مسئول فنی کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» میگوید که از یکسال به اینسو، ماهانه ۶ میلیون افغانی مزد کارگرانشان را میپردازند و از اینپس ناگزیر اند تمامی کارگرانشان را رخصت کنند.
در همین حال، کارگرانی که در کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» سرگرم کار هستند، از حکومت میخواهند که به مشکلات فنی و تهیۀ مواد خام این کارخانه توجه کند تا آنان بیکار نشوند. آنان میافزایند که زمینۀ اشتغالزایی در کندز مساعد نیست و اگر این کارخانه کامل بسته شود، ناگزیر اند به هدف کاریابی کشور را ترک کنند.
محمدیوسف ایوبی، رئیس شورای ولایتی کندز میگوید، پشتیبانی از بخش خصوصی و رشد تولیدات داخلی از وظایف اساسی حکومت است که باید به آن توجه جدی شود.
- کارخانۀ سپینزر کندز با ظرفیت تولید ۱۰ تُن روغن در یک شبانهروز دوباره فعال شد
- بازار گرم قاچاق مواد «تصفیهکنندۀ دود موتر» از هرات به ایران و پاکستان
- صادرات افغانستان در سال مالی ۱۳۹۹ ده درصد کاهش داشته است
از سویی هم، عصمتالله مرادی، سخنگوی والی کندز میگوید که سال گذشته با توجه به چالشهای همهگیری ویروس کرونا با کمبود گندم روبهرو بودند و از اینرو کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» نیز با مشکلات روبهرو شده است.
به گفتۀ سخنگوی والی کندز، آنان امسال با توجه به بارانهای موسمی برنامه دارند که در همانگی با ریاست زراعت این ولایت مشکلات گندم این کارخانه را حل کنند. آقای مرادی میافزاید که ادارۀ محلی کندز در هر حالت در کنار سرمایهگذاران خواهد بود و از آنان پشتیبانی خواهد کرد.
کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی» با هزینۀ ۱۰ میلیون دالر و با پشتیبانی مالی یک بازرگان ملی در کندز، حدود سهسال پیش ساخته شده است. به گفتۀ مسئولان کارخانۀ تولید آرد «تحسین ولی»، تمامی تجهیزات و ماشینآلات این کارخانه را از چین خریداری کردهاند و در یک شبانهروز ۳۰ تُن آرد را برای باشندهگان ولایتهای زون شمالشرق کشور بهویژه کندز تولید میکنند.