روسیه با این که از معدود کشورهایی است که با امارت اسلامی روابط نسبتاً خوبی دارد؛ اما تا کنون این حکومت را به رسمیت نشناخته است و هنوز هم نام امارت اسلامی در فهرست سیاه تروریزم این کشور قرار دارد.

به تاز‌گی ضمیر کابلوف، نماینده‌ی ویژه‌ی روسیه برای افغانستان، به رسانه‌های این کشور گفته ‌است که وزارت‌های امور خارجه و عدلیه‌ی روسیه به ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور در باره‌ی احتمال حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های هراس‌افکن گزارش داده اند.

این اقدام روسیه با استقبال امارت اسلامی روبه‌رو شده‌ است. ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، با استقبال از این رویکرد روسیه، بر گسترش تعامل کشورها با این حکومت تأکید می‌کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «این که روسیه موانع را از سر راه تعامل با امارت اسلامی بردارد، این به نفع کشورها و افغانستان است. ما خواهان این هستیم که دیگر کشورها هم مثل روسیه اقدامات داشته باشند و موانعی که سر راه وجود دارد و مانع تعامل مثبت با امارت اسلامی می‌شود، برداشته شود.»

نماینده‌ی ویژه‌ی روسیه برای افغانستان اما تأکید کرده که برای به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی نیاز است به برخی چالش‌ها رسیدگی صورت گیرد.

در کنار این، سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ی روسیه هم در یک سخن‌رانی در این کشور، امارت اسلامی را تنها قدرت واقعی افغانستان خوانده و از تلاش‌ها برای حذف نام این حکومت از فهرست سیاه روسیه اطمینان داده‌ است.

اسلام‌الدین معارج، آگاه مسائل سیاسی، در باره‌ی این رویکرد روسیه در برابر افغانستان می‌گوید: «سیاست روسیه در قبال افغانستان، نه تنها در مطابقت به تعهدات بین‌المللی؛ بل که بر اساس حسن هم‌جواری و هم‌چنان اهمیت ژئوپولیتیک افغانستان استوار است.»

عبدالقدیر قانت، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز در باره‌ی این رویکرد روسیه در برابر افغانستان می‌گوید: «روسی‌ها می‌خواهند کشورهایی که مخالف امریکا هستند، آن‌ها با روس‌ها متحد باشند و روابط خود شان را با هم‌چو کشورها تأمین کنند و از این کشورها یکی آن افغانستان است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، آگاهان تأکید دارند که به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی از سوی جهان نیازمند برخی اصلاحات در داخل کشور است که باید از سوی امارت اسلامی در نظر گرفته شود.

اجمل زرمتی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «سران امارت اسلامی یک سلسله تغییرات اساسی و مهم را در ساختار سیاسی به وجود آورند؛ از گذشته یاد بگیرند که عدم به‌رسمیت‌شناختن، افغانستان را به سوی انزوا می‌برد و کشورها با استفاده از این، تاپه‌های مختلف را به افغانستان می‌زنند و این به سود امارت اسلامی و هم‌چنان مردم افغانستان نیست.»

این در حالی است که پیش از این قزاقستان اعلام کرده بود که آماده است تا نام امارت اسلامی را از فهرست سیاه این کشور حذف کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: