استفاده از کلاه «پکول»، بخشی از فرهنگ افغانی‌ است که دهه‌هاست مردم افغانستان از آن استفاده می‌کنند و اکنون در سطح بین‌المللی به شهرت رسیده است.

پکول در مناطق مختلف کشور ساخته می‌شود؛ اما معروف‌ترین پکول‌ها در ولایت کنر تهیه می‌شود. بازار این گونه پکول نه تنها در کنر و دیگر ولایت‌های مشرقی گرم است؛ بل مردم آن را در دیگر ولایت‌ها و حتا کشورهای بیرونی، نیز به عنوان هدیه می‌برند.

دکان‌های ساخت پکول در شهر اسدآباد، مرکز کنر، فراوان است که مالکان آن‌ها مدت‌هاست مشغول ساخت پکول اند و اکنون این صنعت برای مردم به کسب‌وکار پرمنفعت تبدیل شده است.

عطاءالله، یکی از این صنعت‌کاران، می‌گوید که تحولات اخیر بر کسب‌وکار آنان تأثیری نداشته است و مردم برای زنده‌نگه‌داشتن این سنت، پکول کنری می‌خرند.

او می‌افزاید که پکول مرغوب، پکولی است که در ساخت آن از پشم و پارچه‌ی عالی استفاده شده باشد و آنان تمام طرح‌ها را بر اساس سلیقه‌ی مشتریان آماده می‌کنند.

به گفته‌ی عطاءالله، کارگران ماهر و باسابقه در کنر وجود دارند، به همین دلیل خریداران پکول‌های ساخت کنر را می‌پسندند.

علاقه‌مندان پکول کنری تنها به کنر و ولایت‌های مشرقی خلاصه نمی‌شود؛ بل باشندگان دیگر ولایت‌ها نیز این گونه پکول را به دلیل ساختار ویژه‌اش می‌پسندند.

صدیق‌الله، یکی از فروشندگان پکول، نیز می‌گوید که مشتریان و علاقه‌مندان پکول‌های کنری زیاد است و بسیاری از مردم از دیگر مناطق می‌آیند و این پکول‌ها را می‌خرند و به عنوان هدیه به کشورهای بیرونی می‌فرستند.

برای ساخت پکول، پارچه‌های ویژه از بیرون از کشور وارد و یک پکول بسته به کیفیت آن، از ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ افغانی فروخته می‌شود.

این روزها افزون بر بزرگ‌سالان، جوانان نیز از پکول کنری استفاده می‌کنند. آنان می‌گویند علاوه بر این که پکول را می‌پسندند، می‌خواهند میراث چندین ساله‌ی نیاکان شان را نیز حفظ کنند.

حسین، از باشندگان کنر، می‌گوید پکول یکی از سنت‌های باارزش آنان است که جوانان و بزرگ‌سالان نه تنها در روزهای خوشی از آن استفاده می‌کنند؛ بل آن را به مهمانان شان به عنوان هدیه نیز تقدیم می‌کنند.

هم‌اکنون در کنار ساخت پکول، چپن‌های پشمی نیز در کنر ساخته می‌شود؛ اما بازار چپن به اندازه‌ی بازار پکول گرم نیست. باشندگان و صنعت‌کاران کنری می‌گویند که برای تقویت صنعت پکول باید کارهای بسیاری انجام شود، تا هم از لحاظ اقتصادی برای آنان با صرفه باشد و هم این سنت دیرینه‌ی شان حفظ شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: