محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری می­گوید، حکومت در ۵ سال اخیر در ریشه‌کن‌کردن فساد اداری در کشور، موفقیت چشم‌گیری نداشته است.

آقای دانش امروز (چهارشنبه، ۱۹ قوس/آذر) در مراسم گرامی‌داشت از نهم دسیمبر، روز جهانی مبارزه با فساد می‌گوید، سال‌هاست که فساد در نهادهای دولتی افغانستان رخنه‌کرده و دامنۀ فقر را در میان شهروندان گسترش داده است.

به باور معاون دوم ریاست‌جمهوری، جنگ و خشونت مداوم در کشور، زمینۀ فساد، فعالیت مافیا، قاچاق و سایر جرایم را فراهم کرده است.

اما آقای دانش، مبارزه با فساد را مهم‌ترین نیازمندی جامعه می‌خواند و می‌گوید که در بخش کاهش و محو فساد، اقداماتی بسیار جدی صورت گرفته است.

او، ضمن استقبال از نشر گزارش‌های تحقیقی  رسانه ها در کاهش فساد اداری، این گزارش‌ها را «یک وسیلۀ بسیار عالی» برای مبارزه با فساد در کشور عنوان می‌کند و می‌گوید باید از این گزارش‌ها حمایت شود.

میت کنودسن، سفیر دانمارک در این نشست می­گوید، در سال ۲۰۱۸، بیشترین رشوت از سوی افراد نادار جامعه پرداخته شده است.

به گفتۀ وی، در این سال، ۱.۷ میلیارد دالر از سوی مردم نادار به نهادهای دولتی به عنوان رشوه داده شده است.

عبدالهادی ارغندیوال، وزیر مالیه در این برنامه می­گوید، این وزارت برای مبارزه با فساد اداری، حدود دو هزار کارمند بخش عایداتی‌اش را که متهم به فساد بودند، به دادستانی کل معرفی کرده است.

عبدالقیوم نظامی، رئیس کمیسیون مبارزه با فساد اداری می‌گوید که این کمیسیون به فرمان رئیس‌جمهور غنی برای مبارزه با فساد اداری، با ۵ عضو تشکیل شده است. به باور آقای نظامی، یکی از عوامل عمدۀ موجودیت فساد اداری در کشور، موجودیت اداره‌های موازی و مشابه است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: