اولین گروه از سه هزار سرباز آمریکایی برای خروج مصون دیپلماتهای این کشور به کابل رسیده است و در میدانهوایی این شهر مستقر شدهاند. هدف از استقرار این سه هزار سرباز که قرار است تا فردا به کابل برسند، تسریع روند خروج دیپلماتهای آمریکایی و همکاران افغان آنان گفته شده است.
وزارت دفاع آمریکا امیدوار است روزانه حدود یکهزار آمریکایی را از کابل بیرون و با هواپیماها عازم پایگاههای منطقهیی یا خاک آمریکا کند.
با وجود اینکه جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز گذشته ضمن «عمیقاً نگرانکننده» خواندن شتاب پیشروی طالبان، تلاش کرد خبرنگاران را متقاعد کند که از نظر آمریکا کابل با تهدید فوری سقوط روبهرو نیست.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، اعزام فوری ۳۰۰۰ سرباز به کابل برای حفاظت از سفارت آمریکا و کمک به تخلیۀ هرچه سریعتر آمریکاییها از خاک افغانستان، سبب شده است که بسیاریها از نگرانی کاخ سفید نسبت به امنیت کابل سخن بگویند.
همزمان بریتانیا نیز ۶۰۰ نیروی نظامی برای کمک به تخلیۀ دیپلماتها و شهروندان خود به کابل اعزام کرده است.
بریتانیا گفته است که این کشور حداقل نیروی ممکن را در سفارت خود باقی خواهد گذاشت.
با ادامۀ پیشروی سریع طالبان، و تصرف چندین شهر ازسوی این گروه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته هشدار داد که وضعیت در افغانستان از کنترل بیرون شده و نتایج آن برای شهروندان این کشور مصیبتبار خواهد بود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او بهدستگرفتن قدرت از راه زور را برای جامعۀ جهانی غیرقابل پذیرش دانسته و از طالبان خواسته است که حملههایشان را متوقف کنند.
دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفته است هرچه تخاصم بزرگتر و وسیعتر شود، دود آن به چشم غیرنظامیان و شهروندان عادی خواهد رفت و این مردم افغانستاناند که بیشترین هزینه را متقبل خواهند شد.
در همین حال، روسیه و چین نیز مانند آمریکا و کشورهای غربی تأکید کردهاند چنانچه طالبان بخواهند با خشونت و جنگ به قدرت برسند، دولت آنها را به رسمیت نخواهند شناخت.
از سوی دیگر، روز گذشته ناروی و دانمارک اعلام کردند که بهطور موقت سفارتخانههای خود در کابل را تعطیل میکنند.
دانمارک و چند کشور اروپایی دیگر نیز از متوقفکردن اخراج پناهجویان افغان که درخواست اقامت آنها رد شده است، خبر دادهاند.