در این شب‌وروزها که افغانستان سردی کم‌پیشینه‌ای را تجربه می‌کند، عرضه‌ی خدمات صحی در بخش‌های دوردست کشور با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده ‌است. کودکان و زنان بیش‌تر در معرض این محدودیت‌ها قرار دارند و نیازمند رسیدگی اند.

فریده ایوبی، بانویی که در مؤسسه‌ای در پروان در بخش رسیدگی به وضعیت زنان و عرضه‌ی خدمات صحی فعالیت می‌کند، می‌گوید که سردی هوا، نیاز زنان به ارائه‌ی خدمات صحی را بیش‌تر کرده ‌است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان از سوی امارت اسلامی، فعالیت زنان در بخش صحی را نیز با محدودیت‌هایی روبه‌رو کرده است.

فریده می‌‌افزاید: «چندین بار ایستاد کردند و گفتند که چرا بی‌محرم آمدید و چرا بی‌حجاب آمدید. با وجودی که ما مکمل حجاب داریم، فقط همین قدر که ماسک نداشتیم، به همین سخت گرفتند. این تأثیرات خیلی خراب به کار ما دارد.»

سخت‌گیری‌ها در برابر زنانی که در بخش صحی کار می‌کنند، گاهی دست نیازمندان به خدمات صحی را از دست‌رسی به آن کوتاه می‌کند.

فریده ایوبی، در این باره می‌گوید: «در یک مورد یک خانم در کلینیک ولادت کرد و قابله در راه توسط نیروهای حکومت به این دلیل که محرمش هم‌راهش نبوده، دور داده می‌شود و قابله رسیده نمی‌تواند و مریض در اثر خون‌ریزی فوت می‌کند.»

همین گونه، محدودیت وضع‌شده در برابر کار زنان، شماری از زنانی که در بخش عرضه‌ی خدمات صحی فعالیت داشتند را، خانه‌نشین کرده ‌است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

تمکین دانش، بانویی که پیش‌ از این در مؤسسه‌ای ‌برای دست‌گیری از زنان و کودکان کار می‌کرد و حالا به دلیل محدودیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی، خانه‌نشین شده است، می‌گوید: «از کسانی که اطلاع داریم، وضعیت شان طرف بحرانی‌شدن روان است. در این سردی هوا، بیش‌تر با خطرات روبه‌رو استند و این فامیل‌ها از هر لحاظ آسیب‌پذیر استند.»

این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت، به تازگی با اشاره به سردی کم‌پیشینه‌ی هوا در افغانستان، فعالیت زنان در بخش صحی در کشور را مهم خوانده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: