با گذشت چند روز محدود از نشست بین‌المللی اوزبیکستان، نشست سازمان همکاری‌های شانگهای نیز با محوریت افغانستان در تاشکند برگزار شد. با آن‌که افغانستان ناظر این سازمان است و اما به نماینده‌گی از این کشور هیچ کسی دعوت نشده ‌است. در نخستین روز این نشست، وزیران امور خارجۀ سازمان همکاری‌های شانگهای وضعیت منطقه از جمله افغانستان را بررسی کردند.

در این میان، سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجۀ تاجیکستان، در این نشست گفته که پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان به‌دست امارت اسلامی، زمینۀ فعالیت گروه‌های هراس‌افگن در این کشور بیش از هر زمانی مساعد شده ‌است.

به گفتۀ وزیر خارجۀ تاجیکستان، حضور گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان، سبب افزایش مواد مخدر شده است و امنیت داخلی کشورهای آسیای مرکزی را نیز تهدید خواهد کرد. او از سازمان همکاری‌های شانگهای خواستار اقدامات فوری در این زمینه شد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سراج‌الدین مهرالدین می‌افزاید: «ما همه نگران افغانستان هستیم؛ زیرا گروه‌های تروریستی با شرایط بهتری در آن‌جا فعالیت می‌کنند. فعالیت‌های آنان، تهدید جدی برای کشورهای آسیای مرکزی به‌شمار می‌رود.»

از سویی‌ هم، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجۀ روسیه، در حاشیۀ این نشست به خبرنگاران گفته است که این کشور برای یافتن راه‌ حل مشکلات افغانستان با اوزبیکستان هم‌کاری خواهد کرد.

آقای لاوروف تأکید کرده است که اوزبیکستان و روسیه در چارچوب به اصطلاح «فرمت مسکو» و هم‌چنین کشور چین به‌طور منظم نشست‌های همسایه‌گان افغانستان را برگزار می‌کند.

در همین‌‌ حال، اس‌جی شنکر، وزیر امور خارجۀ هند، در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای گفته است که این کشور در قسمت کمک‌های بشردوستانه با افغانستان، کمک‌هایش را ادامه خواهد داد. او در این نشست برای تقویت بندر چابهار برای آیندۀ اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای نیز تأکید کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

وزیر خارجۀ هند افزوده است: «حمایت‌های بشردوستانۀ ما از جمله گندم، دارو، واکسن و لباس به افغانستان ادامه می‌یابد.»

سازمان همکاری‌های شانگهای یک سازمان بین‌المللی میان‌دولتی‌ست که در تاریخ ۱۵ جون سال ۲۰۰۱ میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و اوزبیکستان تأسیس شد.

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان به‌شمار می‌روند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نیپال و کامبوج نیز شریک گفت‌وگو با این سازمان‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: