حکومت موقت پاکستان مدعی است که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در افغانستان حضور دارد و از پشتیبانی‌های همه‌جانبه‌ی امارت اسلامی برخوردار است؛ چیزی که حکومت سرپرست امارت اسلامی آن را بارها رد کرده است.

در تازه‌ترین مورد از این دست اظهارات مقام‌های پاکستان، روز دوشنبه، ۲۹ عقرب، جان اچکزی، وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان این کشور، در یک نشست خبری مدعی شده که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان حضور دارد و از سوی امارت اسلامی تجهیز نیز شده است.

او در این باره گفته است: «به تی‌تی‌پی اسلحه داده می‌شود، فرماندهان امارت اسلامی با آنان هم‌کاری دارند. پیش از این کانگرس امریکا نیز گزارش داد که سلاح‌ها و تجهیزات باقی‌مانده در افغانستان از طریق امارت اسلامی افغانستان به دست تی‌تی‌پی نیز رسیده است و اطلاعات استخباراتی ما هم این را تأیید می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

یک روز پیش از این اظهارات، انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان، در گفت‌وگویی که روز یک‌شنبه، ۲۸ عقرب، از تلویزیون «جیونیوز» پاکستان پخش شد، یک بار دیگر از حضور اعضای تی‌تی‌پی در افغانستان اظهار نگرانی کرد.

حکومت سرپرست امارت اسلامی اما این اظهارات را نادرست می‌خواند و تأکید می‌کند که هیچ فردی در افغانستان وجود ندارد که امنیت کشورهای دیگر را به خطر بیندازد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «افغانستان نمی‌خواهد به هیچ کشوری تهدید ایجاد شود؛ به خصوص پاکستان که همسایه‌ی ما است. نمی‌خواهیم آن‌ها از ما ضرر ببینند؛ ولی آن‌ها نباید مشکلات داخلی خود را به ما نسبت بدهند. از داخل افغانستان کسی به آن‌ها [پاکستان] تهدید نیست.»

در بیش‌تر از دو سال گذشته تنش‌های لفظی میان امارت اسلامی و پاکستان بر سر مسئله‌ی تی‌تی‌پی ادامه داشته؛ تنش‌هایی که پیامد آن منجر به اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان و اعمال فشارها و محدویت‌ها در برابر بازرگانان افغان نیز شده است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

محمدباقر محسنی، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید‌ که با ادامه‌ی تنش‌های لفظی میان افغانستان و پاکستان در کنار پیامدهای منفی روی روابط دوجانبه، آسیب‌هایی به جایگاه دو کشور در سطح بین‌الملل نیز خواهد رساند.

او می‌افزاید: «این تنش‌های لفظی بر اعتبار دو کشور در عرصه‌ی بین‌الملل بیش‌تر آسیب می‌رساند؛ هم افغانستان و هم پاکستان از آن آسیب می‌بینند. بنابراین، حکومت پاکستان و امارت اسلامی این مشکلات را باید از راه گفت‌وگو حل کنند.»

گفتنی است که در ادامه‌ی این اختلاف‌ها، روز گذشته گزارش شد که گذرگاه تورخم میان پاکستان و افغانستان، یک بار دیگر به روی رفت‌وآمد موترهای باربری بسته شده؛ اما دوباره بازگشایی شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: