از کتاب «بررسی و شناسایی عوامل بحران امنیتی هرات و ارایۀ راهکارهای امنیتی» رونمایی شد. در این اثر پژوهشی نخست عوامل بحران امنیتی هرات بررسی و سپس راهکارهای امنیتی ارایه شده است.
دکتر داوود عرفان، پژوهشگر این کتاب میگوید که این پژوهش در مدت دو سال، پس از مصاحبههای تصویری با ۳۰ تن از آگاهان حوزههای گونهگون ترتیب و امروز از سوی انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان_دفتر هرات، رونمایی شده است.
داوود عرفان میگوید، در این اثر پژوهشی که در ۱۵۲ صفحه ترتیب شده، عوامل بحران امنیتی هرات به گونۀ عمیق شناسایی، بررسی و سپس راهکارهایی برای حل آن، ارایه شده است. به گفتۀ او، در این پژوهش مشکلات امنیتی هرات در حوزههای محلی، ملی و بینالمللی بررسی و شناسایی شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
آقای عرفان میافزاید که فقر، بیکاری، مهاجرت، موجودیت موترهای فرمانراسته، موجودیت گمرکات و تقسیم آب، از عوامل محلی بحران ناامنی در هرات است. به گفتۀ او، عوامل ملی و بینالمللی بحران ناامنی در هرات فساد گسترده، موجودیت گروههای افراطی و بندهای آبیاند.
این پژوهشگر میگوید که ۹۰ درصد مسایل ناامنی ولایتها باهم یکساناند و بنا بر این، از این کتاب در حل مشکلات ولایتهای دیگر نیز میتواند استفاده شود. به گفتۀ او، قرار است این پژوهش از سوی انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان_دفتر هرات به دسترس نهادهای امنیتی قرار گیرد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
حفیظالله جواد، استاد دانشگاه هرات که این پژوهش را مطالعه کرده است، میگوید که برای حل هر مشکل باید نخست پژوهش شود. او میافزاید که بیشتر چالشهای سیاسی و امنیتی کشور برگرفته از اهمیتندادن به پژوهشهای انجامشده از سوی پژوهشگران و استادان دانشگاههاست. او تأکید میکند که چنین پژوهشها میتواند نقشۀراه برای حل بحرانهای کشور باشد.
در همین حال، محمدنعیم غیور، آگاه امور نظامی در هرات نیز میگوید که در چنین وضعیت بحرانی، اینگونه پژوهشها میتواند نقشۀراه باشد.
این اثر پژوهشی در حالی رونمایی شد که از حدود ۳ هفته به اینسو بهشمول دو بندر مهم بازرگانی هرات، ۱۶ ولسوالی در کنترل طالبان قرار دارد و دولت تاکنون نتوانسته است این ولسوالیها را از تصرف جنگجویان این گروه بیرون کند.