یک روز پس از ادعای یک سناتور امریکایی مبنی بر سوءاستفادهی امارت اسلامی از کمکهای انساندوستانه به افغانستان، مسئولان در وزارت اقتصاد حکومت سرپرست میگویند که ادارههای حکومتی هیچ گونه دخالتی در روند توزیع کمکهای انساندوستانه به نیازمندان ندارند.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی این وزارت، میگوید: «کمکهای بشری که از سوی جامعهی جهانی ارائه میشود، از آغاز تا کنون بدون مداخلهی ادارههای دولتی از سوی مؤسسهها و نهادهای مرتبط به خود همین مؤسسهها و سازمان ملل پیش برده میشود. ما از روند کاری شفاف مؤسسات داخلی و خارجی حمایت میکنیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه امریکا، چهارشنبهی همین هفته، لایحهای را به کانگرس این کشور ارائه کرده است که بر اساس آن، کمکهای انساندوستانهی امریکا به افغانستان تا زمانی که از شفافبودن آن اطمینان حاصل شود، باید متوقف شود. این سناتور امریکایی به شبکهی خبری «فاکس نیوز»، گفته است که امارت اسلامی از کمکهای انساندوستانه به افغانستان، به نفع خود بهره میبرد.
مارکو روبیو، افزوده است: «طالبان/امارت اسلامی نباید از پول مالیاتدهندگان امریکایی سود ببرند. متأسفانه این سناریویی است که در عمل در پیش چشم ما اتفاق میافتد؛ تا زمانی که از شفافیت روند اطمینان حاصل نکنیم، کمکها به سازمان ملل متحد باید به حالت تعلیق در بیاید.»
مسئولان در وزارت اقتصاد اما ادامهی کمکهای انساندوستانهی کشورها به افغانستان را، مهم میخوانند.
در سوی دیگر، آگاهان مسائل اقتصادی، میگویند که توقف کمکهای انساندوستانهی امریکا به شهروندان افغانستان، در شرایطی که این کشور بیش از هر زمان دیگری به کمکهای جهانی نیاز دارد، میتواند پیامدهای منفی زیادی را به جا بگذارد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
نصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، به سلاموطندار میگوید: «مردم افغانستان اکنون زیر تعزیرات اقتصادی قرار دارند؛ اقتصاد کشور وابسته به کمکهای بیرونی است. تمام چالشها را امارت اسلامی نمیتواند در کوتاهمدت کنترل کند.»
گفتنی است که پیش از این حکومت امریکا گفته بود که امارت اسلامی، توان سوءاستفاده از کمکهای مالی این کشور و سازمانهای همکار آن به افغانستان را، ندارد. پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، امریکا بزرگترین کمککنندهی مالی به افغانستان بوده و در این مدت بیش از دو میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.