سی‌ویکمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری و تولیدات داخلی با شعار «تولید معیاری؛ دست‌رسی به بازار جهانی» روز چهارشنبه، ۲۵ میزان، در بادام‌باغ کابل گشایش یافت.

مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گویند که در این نمایش‌گاه چهارروزه، فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری، ماشین‌آلات زراعتی، گیاهان طبی، تجهیزات آبیاری، دستگاه‌های تولید برق خورشیدی و صنایع دستی، به نمایش گذاشته شده است.

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، هدف از برگزاری این نمایش‌گاه را تقویت بنیه‌ی اقتصادی کشور، توسعه‌ی بخش زراعت در افغانستان، پشتیبانی از تولیدات داخلی، ترویج فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی، ترغیب کشاورزان به سوی خودکفایی و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در زراعت و مال‌داری، عنوان کرده است.

او می‌گوید: «۶۵ درصد از محصولات زراعتی ما بیش از نیاز داخلی است و باید تاجران برای فروش آن‌ها بازاریابی کنند. این نمایش‌گاه جایگاه مناسبی برای فروش محصولات به تاجران و کشاورزان است و مهمانان خارجی می‌توانند انواع اقلام مورد نیاز خود را تهیه کنند.»

محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، از کشورهای همسایه می‌خواهد که مانع صادرات محصولات افغانستان نشوند. «از کشورهایی که در افغانستان سفارت دارند، نیز می‌خواهیم که به بازاریابی محصولات زراعتی افغانستان کمک و کشورهای همسایه نباید مانعی در راه صادرات محصولات ما ایجاد کنند.»

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی که در برنامه‌ حضور داشت، می‌گوید که امارت اسلامی سیاستی را روی دست گرفته است که از تولیدات داخلی پشتیبانی کند و در واردات فرآورده‌های کشاورزی بیرونی هم توازن در نظر گرفته شود.

او، از بازرگانان و کشاورزان می‌خواهد که برای دست‌رسی به بازارهای جهانی باید در کیفیت، پروسس و بسته‌بندی تولیدات داخلی توجه کنند. «ما نیاز داریم محصولات خود را به بازارهای منطقه و جهان برسانیم و زمانی به این امکانات دست‌رسی پیدا می‌کنیم که به پروسس و بسته‌بندی توجه شود و ما تلاش داریم که بازارهای بدیل را برای محصولات زراعتی فراهم کنیم.»

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، نیز می‌گوید که امارت اسلامی در تلاش است تا راه‌های ترانزیتی جدیدی برای صادرات فرآورده‌های کشاورزی افغانستان ایجاد کند. «امارت اسلامی با تمام توان کوشش دارد که راه‌های جدید ترانزیتی برای فروش محصولات زراعتی افغانستان ایجاد کند.»

در همین حال، شماری از شرکت‌کنندگان این نمایش‌گاه ابراز امیدواری می‌کنند که بتوانند از طریق این فرصت به بازاریابی برای کالاهای تجاری خود پرداخته و تفاهم‌نامه‌هایی برای فروش محصولات شان امضا کنند.

اسدالله، یکی از اشتراک‌کنندگان این نمایش‌گاه، از مردم می‌خواهد که تا از تولیدات داخلی حمایت کنند. «طبعا برگزاری این نمایشگاه اثرات خود را می گذارد و خواهش ما از مردم این است که از تولیدات داخلی استفاده کنند تا از محصولات داخلی پشتیبانی شود.»

سیتا رستگار، دیگر شرکت‌کننده‌ی این نمایش‌گاه، می‌گوید که این برنامه زمینه‌ای را برای امضای تفاهم‌نامه‌های خردوبزرگ با بازرگانان فراهم می‌کند. «این نمایش‌گاه ما را به تاجران عمده و افراد فعال در صادرات معرفی می‌کند و هم‌چنین به معرفی محصولات و فعالیت‌های ما کمک می‌کند که در نتیجه قراردادها و تفاهم‌نامه‌های مختلفی به امضا خواهد رسید.»

گفتنی است که در این نمایش‌گاه، فرآورده‌های کشاورزی و مال‌داری در ۲۶۳ غرفه به نمایش گذاشته شده که ۵۶ غرفه‌ی آن به صنایع دستی زنان اختصاص یافته است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: