دوازدهمین جشنواره‌ی ملی «گل ارغوان»، امروز (چهارشنبه، ۲۹ حمل) با حضور مسئولان حکومتی، شاعران، نویسندگان و شماری از باشندگان پروان، در هتل «گل ارغوان» در شهر چاریکار، مرکز پروان از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت، برگزار شد.

عتیق‌الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید که این وزارت با روی‌‌دست‌گرفتن برنامه‌های گوناگون، تلاش دارد ارزش‌های فرهنگی افغانستان را حفظ کند.

او می‌افزاید: «خوش‌حالی حق مردم است که در سال‌های گذشته به نام‌های مختلف از مردم گرفته شده بود. وزارت اطلاعات و فرهنگ برای رشد و جلب گردش‌گران به این مکان تاریخی و سیاحتی کار کرد و این تلاش هنوز جریان دارد تا برنامه‌های خوبی گرفته شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شمس‌الحق صدیقی، رییس اطلاعات و فرهنگ پروان، می‌گوید که جشنواره ملی گل ارغوان به هدف حفظ و گسترش ارزش‌های فرهنگی برگزار شده است. او می‌افزاید: «این جشنواره از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ، مقام ولایت پروان، شاعران و فرهنگیان، برگزار شده است. هدف ما رشد فرهنگ و رسم‌ورواج خود ما است و به خاطر اتحاد و اتفاق اقوام افغانستان برگزار شده است.»

محمدادریس انوری، معاون والی پروان، می‌گوید که شهروندان افغانستان می‌توانند در چهارچوب شریعت اسلامی برنامه‌های تفریحی را برگزار کنند. او می‌افزاید: «سیر و تفریح که در حدود شریعت و معیارهای اخلاقی را که شریعت وضع کرده در نظر گرفته شده باشد جواز دارد. شعری که در آن تمسخر به یک طبقه و قشر جامعه باشد به آن اجازه نیست.»

جشنواره‌ی ملی گل ارغوان در حالی برگزار شده است که زنان از شرکت در این جشنواره محروم اند.

شماری از باشندگان پروان که در جشنواره‌ی ملی گل ارغوان شرکت کرده اند از امارت اسلامی می‌خواهند که به زنان اجازه‌ی حضور در این جشنواره را داده و یک روز را برای بازدید آنان اختصاص دهد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

توریالی، باشنده‌ی پروان، می‌گوید: «از امارت اسلامی می‌خواهیم که اگر این اجازه را نمی‌دهد که خانم‌ها با مرد‌ها یک‌جا بیایند؛ تقسیم روز بکنند نصف هفته برای طبقه‌ی اناث باشد و نصف هفته به مرد‌ها تا تمام مردم از آن لذت ببرند.»

نوید، باشنده‌ی کابل که برای بازدید از این جشنواره به پروان آمده است نیز، می‌گوید: «به جشن آمده‌ام؛ برای مردم یک مکان بسیار خوب است؛ این چنین جشن‌ها خوب است زیاد شود تا از هر ولایت مردم بین هم دیدار کنند؛ هر چقدر این جشن‌ها بیش‌تر شود به خوبی و رفاه مردم است.»

جشنواره‌ی ملی گل ارغوان همه‌ساله در تپه‌ی تفریحی گلغندی شهر چایکار برگزار می‌شود و افزون بر باشندگان پروان باشندگان شماری از ولایت‌های دیگر نیز در این جشن شرکت می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: