۲۲ سناتور آمریکایی طرحی را برای تحریم طالبان و متحدان آنها در افغانستان پیشنهاد کردهاند. این طرح، طالبان را به نقض حقوق بشر، تروریسم و قاچاق مواد مخدر متهم میکند.
با این حال، بلال کریمی، عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی، میگوید که این اقدام سناتوران آمریکایی به سود هیچ یک از دو طرف نیست و امارت اسلامی انتظار دارد جهان این مسأله را بهطور دیپلماتیک حل کند. آقای کریمی تأکید میکند که مداخلۀ آمریکا در امور داخلی افغانستان، به زیان هر دو طرف است.
در این طرح آمده است که آمریکا نباید هیچ یک از اعضای طالبان را بهعنوان سفیر در این کشور یا سازمان ملل متحد بپذیرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، شماری از آگاهان سیاسی میگویند که آمریکا مدتهاست در امور داخلی افغانستان مداخله میکند و این کار را ادامه میدهد.
حمیدالله هوتک، آگاه سیاسی میگوید که طرح سناتوران آمریکایی با مردم افغانستان خصومتآمیز است و باید در وضعیت کنونی از آن اجتناب شود؛ زیرا این کار تنها به مردم آسیب میرساند. آقای هوتک میافزاید که «اگر آمریکا طالبان را تروریست میدانست، نیاز نبود که با آنان توافقنامۀ صلح را امضا میکرد.»
میربتخان منگل، دیگر آگاه سیاسی و عضو پیشین مجلس نمایندهگان نیز میگوید که اگر آمریکا میخواهد طالبان را تحریم کند، باید این کار را در مورد کشورهایی که از آنان پشتیبانی میکنند انجام دهد؛ زیرا در صورت اعمال تحریمها بر طالبان، شهروندان افغانستان متضرر میشوند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
پیشنویس طرح سناتوران آمریکایی همچنان خواستار تحقیق دربارۀ تطبیق تحریمها علیه پاکستان و اجرای تعهدات پیشین میان دو کشور شده است. اما وزارت خارجۀ پاکستان در بیانیهیی این اتهامها را رد کرده و گفته است که چنین اقداماتی نتیجهیی نخواهد داشت.