با نزدیک‌شدن به عید فطر، شماری از خیاطی‌های مردانه‌دوز در شهر کابل، می‌گویند که در یک ماه پسین، مشتری‌های شان ۸۰ درصد افزایش یافته است. عنایت‌الله که ۲۰ سال می‌شود در «بهارستان» شهر کابل خیاطی دارد، با امیدواری به آینده‌ی کارش، می‌گوید که این روزها میزان مشتری‌هایش افزایش یافته است و روزانه، نزدیک به ۱۰ جوره لباس آماده می‌کند.

او می‌افزاید: «فعلاً وضعیت کار خوب است و ما راضی هستیم. کار نسبت به زمان‌های دیگر کم است؛ ولی نسبت به سال گذشته، بهتر شده و پرسنل کاری ما هم کم نشده است؛ یعنی شاگردان ما در همین شب‌های نزدیک به عید، سرگرم کار اند. امیدواریم کار ما نسبت به حالا هم بهتر شود و به دیگر مردم هم کار یافت شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

محمدرضا که در «مدینه‌بازار» قلعه‌ی فتح‌الله شهر کابل خیاطی دارد، می‌گوید که در یک سال پسین، به دلیل افزایش علاقه‌ی شهروندان به لباس‌های محلی، کارش رونق گرفته است و این روزها، سفارش‌های بیش‌تری دریافت می‌کند. او که با ۱۰ شاگردش سرگرم دوختن لباس‌ اند، می‌گوید: «فعلاً ۵۰ درصد کار است؛ اما آن گونه که اقتصاد مردم خوب باشد و بیش‌تر سفارش بدهند، کار خوب نیست. بهتر از سال گذشته است. تنها کار دریشی که ۱۰ تا ۱۵ درصد کم شده است؛ ولی ما لباس‌های افغانی، لباس‌های آشپزی و خدماتی هم سفارش می‌گیریم.»

احمدخالد، خیاط دیگری در شهر کابل، نیز می‌گوید که با نزدیک‌شدن عید، سفارش‌هایش بیش‌تر شده است و شب‌ها نیز تا دیروقت کار می‌کند. او که حرفه‌ی خیاطی را از پدرش آموخته است، می‌گوید: «کار خوب است و به خاطر عید رمضان، شب هم کار می‌کنیم. در گذشته‌ها، بیش‌تر بی‌کاری بود که در یک کارخانه‌ی ما، روزانه دو یا سه لباس تهیه می‌شد؛ اما قیمتی است و بهای مواد خیاطی هم گران است. مردم هم اقتصاد خوب ندارند و ما وضعیت شان را زیاد مراعات می‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از تکه‌فروشان در شهر کابل، می‌گویند که این روزها، میزان فروش شان افزایش یافته است. مزمل که در کارته‌ی پروان شهر کابل تکه‌فروشی دارد، می‌گوید که با نزدیک‌شدن عید، میزان فروشش افزایش یافته است. او می‌افزاید: «هنگامی که نزدیک عید می‌شود، همه‌ی مردم کوشش می‌کنند که برای شان لباس جدید تهیه کنند و به همین خاطر، کاروبار فروش تکه نظر به یک ماه پیش، تا ۴۰ درصد خوب شده است. اگر موضوع عید هم نباشد، ما روزانه به صورت نرمال، برای حدود هفت جوره لباس، تکه می‌فروشیم. بهای تکه هم نسبت به گذشته که می‌آوردیم، ارزان شده است.»

در بیش از یک سال‌ونیم پسین، به دلیل تغییر جدی در شکل پوشش شهروندان، فعالیت خیاطی‌های مردانه‌دوزی که لباس‌های محلی می‌دوزند، رونق گرفته است؛ طوری که بیش‌تر خیاطان می‌گویند که در یک سال گذشته، مشتری‌های شان افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: