در ادامه‌ی واکنش‌ها به تعلیق آموزش دانش‌جویان دختر دانش‌گاه‌های کشور توسط امارت اسلامی، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است که این تصمیم نشان‌دهنده‌ی نقض بیش‌تر حق آموزش برابر و محو زنان از جامعه‌ی افغانستان است.

آقای بنت، بامداد چهارشنبه، ۳۰ قوس، در تویتی از امارت اسلامی خواسته است که در باره‌ی این تصمیم خود تجدید نظر کند. او پافشاری کرده است که «بگذارید دختران افغانستان بیاموزند.»

این در حالی است که وزارت تحصیلات عالی، آموزش دانش‌جویان دختر را تا «امر ثانی» به حالت تعلیق در آورده است. این وزارت روز گذشته در مکتوبی به تمامی دانش‌گاه‌های خصوصی و دولتی دستور داده است که آموزش دانش‌جویان دختر را «معطل» قرار دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در این مکتوب نوشته شده که تصمیم تعلیق آموزش دانش‌جویان دختر، بر اساس فیصله‌ی کابینه‌ی حکومت امارت اسلامی گرفته شده است. این تصمیم، تا کنون واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.

لرد طارق احمد، وزیر دولت در امور جنوب آسیا، خاور میانه و افریقا در وزارت امور خارجه‌ی بریتانیا، در واکنش به تعلیق آموزش دانش‌جویان دختر از سوی امارت اسلامی، گفته است که این تصمیم اقتصاد و امنیت شکننده‌ی افغانستان را بیش‌تر تضعیف می‌کند.

آقای طارق احمد در تویتی اعلام کرده است که هیچ مبنای مذهبی یا اخلاقی برای چنین نقض حقوق آموزشی وجود ندارد. او نوشته است: «مطلقاً هیچ مبنای مذهبی یا اخلاقی برای چنین نقض حقوق آموزشی وجود ندارد. این امر اقتصاد و امنیت شکننده‌ی افغانستان را بیش‌تر تضعیف می‌کند و خانواده‌های افغان را به شدت زیر تأثیر قرار می‌دهد.»

در همین حال، دیدبان حقوق بشر، تعلیق آموزش دانش‌جویان دختر از سوی حکومت امارت اسلامی را «شرم‌آور» خوانده و گفته است که این تصمیم حقوق زنان و دختران را نقض می‌کند. این نهاد هم در تویترش نوشته است که امارت اسلامی هر روز آشکار می‌کند که به حقوق اساسی مردم افغانستان، به ویژه زنان احترام نمی‌گذارد.

از سویی هم، سفارت آلمان در کابل، این تصمیم را «ناراحت‌کننده» خوانده و گفته است که به رغم این کار امارت اسلامی، برای کسانی که شب یلدا را جشن می‌گیرند، جشن امید و نور آرزو می‌کند. سفارت آلمان نیز در تویترش نوشته است: «این ضربه‌ای است برای تمام زنان افغانستان که می‌خواهند در دانش‌گاه‌ها تحصیل کنند و چشم‌انداز شغلی داشته باشند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان، در واکنش به این تصمیم امارت اسلامی گفته است که «امارت اسلامی برای بقای خود مجبور است مردم را در تاریکی نگاه کند.» به گفته‌‌ی او، علم و دانش سبب توسعه‌ی فکری جامعه و روحیه‌ی آزادی می‌شود؛ «در حالی که امارت اسلامی بقایش را به نافهمی نسل جوان مرتبط می‌داند.»

نظرمحمد مطمئن، رییس کمیته‌ی ملی المپیک، هم‌چنان در واکنش خود گفته است که تصمیم تعلیق آموزش دانش‌جویان دختر، منجر به فاصله میان مردم و حکومت خواهد شد و سرانجام به جنگ ختم می‌شود. او در تویتی گفته که در جنگ مردم برنده است.

گفتنی است که امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت، دروازه‌های تمامی مکتب‌ها را به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم نیز بسته است. مقام‌های امارت اسلامی بارها گفته اند که روی طرح بازگشایی مکتب‌های دخترانه کار می‌کنند؛ اما با گذشت نزدیک به یک‌ونیم سال، تا کنون خبری از آن نیست.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: