پس از هشدار برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP)، در بارهی قطع کمکهایش به نیازمندان در افغانستان در اکتبر سال روان، شماری از شهروندان نیازمند در ولایتهای مختلف که کمکهای این نهاد را دریافت میکنند، با نگرانی از کاهش و قطع کمکهای برنامهی جهانی غذا، میگویند که زندگی شان وابسته به دریافت کمکهای این نهاد است و اگر این کمکها قطع شود، آنها از گرسنگی تلف خواهند شد.
قادر، باشندهی مرکز بامیان که سرپرست خانوادهی پنجنفرهاش است، میگوید که کمکهای نهادهای امدادرسان تنها راه برای تأمین نیازهای غذایی خانوادهاش است. «خودم معیوب هستم و توانایی کار را ندارم. پول و مواد خوراکی که از طریق برنامهی جهانی غذا به ما میرسد، نیازهای غذایی ما را برآورده میکند. نان شبوروز ما از همین طریق آماده میشود. کودکانم خرد هستند. اگر این کمکها قطع شود، ما خواهیم مرد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رازمحمد، باشندهی منطقهی «بابوس» لوگر که سرپرستی خانوادهی هفتنفرهاش را بر عهده دارد، نیز میگوید که چندین ماه میشود نیازهای غذایی شبوروز خانوادهاش را از طریق برنامهی جهانی غذا، فراهم میکند. او میافزاید: «این مواد غذایی شبوروز ماست. اگر این کمکها قطع شود، ما برای تهیهی غذا با مشکلات روبهرو میشویم؛ چون کار نیست و قیمتی است. راهی دیگر نیست.»
همین گونه، قربان، باشندهی ولسوالی میرامور دایکندی، میگوید که به دلیل بیکاری و تنگدستی، توانایی تأمین نیازهای غذایی خانوادهی ششنفرهاش را ندارد. «اقتصاد زندگی ما بسیار خراب است. اگر این کمکها نباشد، ما نمیدانیم چه طور بگذرانیم. کار و زراعت نیست. من خودم مریض هم دارم. تنها راه، کمکهای امدادی است که از طریق آن غذا تهیه میکنیم.»
با این حال، عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، به سلاموطندار میگوید که جامعهی جهانی و نهادهای امدادرسان، باید در وضعیت کنونی، کمکهای شان به نیازمندان در افغانستان را ادامه دهند. به گفتهی او، نباید از این کمکها به عنوان اهرم فشار استفاده شود.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
سخنگوی وزارت اقتصاد، میافزاید: «از یک طرف تعزیرات اقتصادی و از طرفی دیگر، کاهش یا قطع کمکهای جامعهی جهانی؛ نباید این قسم تصمیم بگیرند. در کنار این، جامعهی جهانی باید به پروژههای زیربنایی توجه کند تا مشکلات اقتصادی مردم حل شود. تلاش داریم با عملیکردن برنامهها، مشکل اقتصادی را به صورت دایمی حل کنیم.»
شهروندان نیازمند به کمکهای غذایی در افغانستان، در حالی از قطع کمکهای بشری ابراز نگرانی میکنند که بر اساس برآورد برنامهی جهانی غذا، میزان ارائهی کمکهای غذایی این نهاد، در ماه آگست کاهش مییابد و در اکتبر، به پایان خواهد رسید.