با این که یک ماه از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲ میگذرد؛ اما هنوز شماری از دانشجویان دانشگاه بدخشان که از ولسوالیهای دوردست این ولایت به این دانشگاه راه یافته اند، میگویند که به دلیل نبود شفافیت در روند جذب در خوابگاه، ناچار شده اند در اتاقهای کرایی و غیرمعیاری در شهر فیضآباد، مرکز بدخشان، زندگی کنند.
نجمان، دانشجو در دانشگاه بدخشان، به سلاموطندار میگوید: «کسانی که در لیلیه/خوابگاه اند، واسطه دارند؛ اما ما جز خدا، واسطهی دیگر نداریم. اولاد غریب هستیم، مسافر هم هستیم. پدر ما کراچیرانی میکند و پول میفرستد و مجبوریم که در همین اتاق کرایی زندگی کنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
اسلم، دیگر دانشجو در دانشگاه بدخشان، نیز میگوید: «کسانی که واسطه داشته باشند، زود قبول میشوند و آنها را در لیلیه جذب میکنند؛ ولی کسانی که از ولایتهای دوردست میآیند، آنها را جذب نمیکنند. ما هم از دیگر ولایت آمده بودیم. حق اولویت از کسانی است که از ولایتهای دیگر به این جا میآیند؛ چون نخستین بار که میآیند، در این جا هیچ کس را نمیشناسند.»
همین گونه، حاتمبیک، باشندهی ولسوالی زیباک بدخشان که در کانکور سال گذشته، به دانشکدهی زبان و ادبیاب انگلیسی دانشگاه بدخشان، راه یافته، میگوید که به دلیل راهنیافتن به خوابگاه، ناچار است فکر تحصیل را از سرش بیرون کند و به خانهاش در ولسوالی زیباک، برگردد.
او میافزاید: «به سبب مشکلات اقتصادی، نمیتوانم در اتاقها زندگی کنم. مجبورم که دوباره به خانه بروم. نمیتوانم به تحصیلم ادامه بدهم. من باامید این که در این جا لیلیه است، آمده بودم که مصارفم کم میشود؛ ولی متأسفانه آن گونه نشد. میگویند که بست لیلیه تکمیل شده است. بسیار تلاش کردم؛ اما نشد.»
دانشجویایی که نتوانسته اند شامل خوابگاه شوند، از مسئولان دانشگاه بدخشان، خواستار شفافیت در روند جذب به خوابگاه اند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
با این حال، نقیبالدین قاضیزاده، رییس دانشگاه بدخشان، میگوید که دانشجویان، از سوی رییسان دانشکدههای شان برای شاملشدن در خوابگاه، به ریاست دانشگاه معرفی میشوند. آقای قاضیزاده، میافزاید که دانشگاه بدخشان، به دلیل گنجایش محدود، نمیتواند همه دانشجویان واجد شرایط را شامل خوابگاه کند.
گفتنی است که همهساله، دانشجویان دانشگاه بدخشان، با مشکل محدودیت دسترسی به خوابگاه و امکانهای آسایشی برای ادامهی تحصیل، روبهرو اند.