در حالی که با گرمشدن روزافزون هوا در هفتههای پسین، شهروندان در ولایتهای مختلف برای خنککردن شان به رودخانهها پناه میبرند؛ اما نداشتن آگاهی از موقعیتهای خطرناک رودخانهها و بلدنبودن آببازی، سبب شده است که شماری از آنها در هنگام آببازی غرق شوند و جان ببازند. بر اساس گزارشهای پخششده در رسانهها، در ۲۸ روز گذشته (از آغاز سرطان تا کنون)، ۳۱ تن در ۱۰ ولایت در آب غرق شده و جان باخته اند.
در تازهترین مورد، سهشنبه، ۲۷ سرطان، هفت جوان در لغمان، بامیان و جوزجان، در آب غرق شده و جان باخته اند. لمای ۱۸ساله، باشندهی ولسوالی قوشتپهی جوزجان، یکی از جوانهایی است که روز سهشنبه در رودخانهی «پلخراسان» این ولایت غرق شده است.
رازمحمد، مامای این جوان، میگوید که خواهرزادهاش برای آببازی خودش را در رودخانهی پلخراسان انداخته است. او میافزاید: «در منطقهی پلخراسان اتفاق افتاده، آب آن جا به اندازهی چهار متر است و خواهرزادهام به این منطقه به مهمانی آمده بود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در رویدادی دیگر، چهار جوان روز سهشنبه در رودخانهی ولسوالی قرغهای لغمان غرق شده اند که جسد یک تن از آنها هنوز یافت نشده است.
مسئولان در ریاست حوادث لغمان، میگویند که سه تن از این جوانان باشندگان ولسوالی خوگیانی ننگرهار بوده اند و یک تن دیگر آن باشندهی ولسوالی الیشنگ لغمان بوده است.
خیرمحمد غازی، رییس حوادث لغمان، میگوید: «در ابتدا دو تن اینها غرق شده بودند و بعد دو تن دیگر برای نجات آنها خود را در آب انداختند. ما دریا/رودخانه را بند کردیم تا جسدها را پیدا کنیم. جایی که این جوانان خود را انداخته بودند، یک لوحه هم نصب بوده که آببازی در این جا خطر دارد.»
جمشید، باشندهی ولسوالی امامصاحب کندز، جوان دیگری است که در ۱۶ سرطان در دریای آمو غرق شده است. حمیدالله، دوست جمیشد، به سلاموطندار میگوید که دوستش در هنگام غرقشدن ۱۷ سال داشت و به عنوان ورزشکار رشتهی مبارزات آزاد در چندین مسابقهی داخلی شرکت کرده بود.
حمیدالله میافزاید: «برای آببازی به دریای آمو رفته بود، خانوادهی جمشید در حدود یک هفته او را جستوجو کردند. بالاخره جسد او را از دریای آمو یافتند، آب دریا بسیار زیاد بوده، به همین دلیل غرق شده است.»
در میان ۳۱ فرد غرقشده، هفت کودک نیز شامل اند که باشندگان پکتیکا، بدخشان، زابل و ننگرهار بوده اند.
مسئولان محلی در ننگرهار و کنر، میگویند که ۲۰ کودک در جریان یک سال گذشته در ولسوالیهای این دو ولایت غرق شده اند. قریشی بدلون، آمر اطلاعات ریاست اطلاعاتوفرهنگ ننگرهار، میگوید: «گفته میتوانیم که در نزدیک به یک سال گذشته بسیاری افرادی که برای آببازی خود شان را به دریا انداخته اند، کودکانی اند که سن شان به ۱۲ تا ۱۶ سال میرسد. برخی از کودکان نیز از غرقشدن نجات داده شده اند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
بدخشان، هلمند، زابل، بامیان، کنر، پکتیکا، لغمان، جوزجان، کندز و تخار، از ولایتهایی اند که در ۲۸ روز گذشته گواه غرقشدن افراد بوده؛ اما تخار در این مدت بیشترین رقم غرقشدهها را داشته است.
باشندگان ولسوالی فرخار تخار، به سلاموطندار میگویند که از آغاز سرطان تا کنون، ۱۲ تن در آبهای دریاچهی این ولسوالی غرق شده اند که بیشتر آنان از ولایتهای دیگر بوده است.
گفتنی است که آمار ارائهشده در این گزارش، بر اساس رویدادهایی است که در رسانهها پخش شده است.