در گزارش تازۀ سرمفتش ویژۀ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) آمده است که در ده سال گذشته در افغانستان، 19 میلیارد دالر از کمکهای ایالات متحدۀ امریکا حیفومیل شده است.
در گزارش آمده است که سیگار از تاریخ اول جنوری سال 2018 تا 31 دسامبر 2019 گزارشهای خود را در مورد کمک ایالات متحدۀ امریکا به افغانستان مرور کرده و دریافته است که بر علاوۀ 15.5 میلیارد دالر که از حیفومیلاش در سال 2018 گزارش داده بود، 3.4 میلیارد دالر دیگر نیز حیفومیل شده است.
بربنیاد این گزارش، از آغاز سال مالی 2002 تا 31 دسامبر 2019، کانگرس امریکا 134 میلیارد دالر را در بخش بازسازی افغانستان اختصاص داده است.
سیگار پس از مرور 63 میلیارد دالر از این کمکها دریافته است که از ماه می سال 2009 تا 31 دسامبر 2019، حدود 19 میلیارد دالر کمکهای امریکا در افغانستان ضایع، اختلاس و یا حیفومیل شده است.
سیگار میگوید، 1.5 میلیارد دالر پول مالیهدهندهگان امریکایی نیز شامل این پولهای اختلاس شده است. بر اساس این گزارش، از این پول، 300 میلیون اختلاس شده و 34 میلیون دیگر حیفومیل شده است.
در این گزارش سیگار آمده است که از میان 134 میلیارد دالر کمکشده به افغانستان، 106 میلیارد آن برای مبارزه علیه مواد مخدر اختصاص داده شده بود که افغانستان در امر مبارزه با مواد مخدر هیچ دستآوردی نداشته است.



