ریاست اطلاعات‌وفرهنگ بدخشان جشنواره فرهنگی «سیب رخش» را به هدف ترویج ارزش‌های بومی و فرهنگی در ولسوالی بهارک این ولایت برگزار کرد.

این جشنواره پس‌ازچاشت روز گذشته -چهارشنبه، ۱۵ اسد-، با حضور شاعران، نویسندگان، عالمان دین و کشاورزان برگزار شد.

شرکت‌کنندگان این رویداد را با شعرخوانی و سخن‌رانی گرامی داشتند و بر تقویت هم‌دلی و وحدت اجتماعی تأکید کردند.

ذبیح‌الله امیری، رییس اطلاعات‌وفرهنگ بدخشان، هدف از برگزاری این جشنواره را تقویت فرهنگ محلی، حفظ ارزش‌های بومی و معرفی استعدادهای ادبی و هنری عنوان کرده است. او گفت: «این گردهمایی‌ها فضای مناسبی برای تبادل اندیشه و ارائه‌ی آثار فرهنگی فراهم می‌کند. این گردهمایی‌ها ضمن تقویت هویت فرهنگی، فرصتی برای ارائه سرودها و آثار هنری نیز فراهم می‌کند.»

محمدانور صدیقی، از شرکت‌کنندگان جشنواره، برگزاری چنین برنامه‌هایی را مؤثر دانسته و گفته: : «این‌که جشنواره هرساله برگزار می‌شود، اقدام خوبی‌ست؛ اما مسئولان، به ‌ویژه اداره محیط زیست، باید به وضعیت سیب رخش که یک گونه کم‌یاب است، توجه‌ی جدی داشته باشند.»

برهان‌الدین نظامی، عضو اکادمی علوم افغانستان، جشنواره سیب رخش را اقدامی مؤثر برای احیای فرهنگ محلی خواندخ و افزوده: «آثار بدخشان حتا در تمدن‌های باستانی مانند مصر فرعونی به ‌کار رفته و طلای این سرزمین ۷۰۰ سال پیش در اختیار چنگیز خان بوده است. شهرهای بهارک و جرم، از نقاط تاریخی برجسته‌ است که ریشه‌های شه‌نامه‌ی فردوسی در جغرافیای آن‌ تنیده شده است.»

جشنواره‌ی «سیب رخش»، پس از روی کار آمدن امارت اسلامی سالانه در بدخشان برگزار می‌شود و به یکی از رویدادهای فرهنگی مهم این ولایت بدل شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: