کار پروژۀ خط لولۀ انتقال گاز طبیعی ترکمنستان به کشورهای افغانستان، پاکستان و هند (تاپی)، بهزودی در خاک افغانستان آغاز میشود. شهابالدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، امروز در نشستی با حضور وفا حاجییوف، معاون وزارت خارجۀ ترکمنستان در کابل میگوید که پروژۀ تاپی، یکی از پروژههای مهم برای افغانستان، پاکستان و هند نیز است که کار عملی آن بهزودی آغاز میشود.
سرپرست وزارت معادن و پترولیم میافزاید که ۴۰ سال جنگ و ناامنی در افغانستان، مانع جدی در راستای تطبیق پروژهها درکشور بود. به گفتۀ شهابالدین دلاور، افغانستان سرشار از منابع طبیعیست و امارت اسلامی در نظر دارد که با تطبیق پروژههای بزرگ در کشور، افغانستان را به خودکفایی برساند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سرپرست وزارت معادن و پترولیم همچنان از اجرای تطبیق کار روی پروژههای آمو، مسعینک و چندین پروژۀ دیگر خبر میدهد. این در حالیست که اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات روز گذشته در خبرنامهیی گفته که وفا حاجییوف، معاون وزارت خارجۀ ترکمنستان در رأس هیأتی از این کشور روز پنجشنبه، شانزدهم جدی، با رهبری اتاق تجارت و سرمایهگذاری این ولایت دیدار کرده است.
طبق خبرنامه، معاون وزارت خارجۀ ترکمنستان در این دیدار گفته است که طی سال جاری میلادی کار پروژۀ تاپی در داخل خاک این کشور تمام و همزمان لولهکشی این پروژه در داخل خاک افغانستان آغاز میشود. در کنار معاون وزارت خارجۀ ترکمنستان، محمد مراد امانوف، رئیس عمومی پروژۀ تاپی و خواجه عوضعوف، سفیر ترکمنستان نیز به هرات سفر کرده بودند.
در خبرنامۀ اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات به نقل از وفا حاجییوف آمده که وضعیت امنیتی افغانستان بهبود یافته و بستر برای تطبیق پروژۀ تاپی فراهم شده است. آقای حاجییوف گفته است که میکانیزم منظم برای توزیع گاز در ولایت هرات و ولایتهای مسیر پروژۀ تاپی عملی خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
توافقنامۀ پروژۀ انتقال خط لولۀ تاپی در سال ۱۳۹۶ میان ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند امضا شد؛ اما کار عملی آن بهدلیل ناامنیها تاکنون در افغانستان آغاز نشده است. خط لولۀ گاز تاپی، برای منطقه و چهار کشور عضو بهویژه افغانستان فواید و دستاوردهای بزرگ اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی در پی خواهد داشت و درآمد افغانستان از بابت حق عبور، سالانه میان ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دالر خواهد بود.