همزمان با فصل بهار، در جادههای مختلف شهر مزارشریف، مرکز بلخ، گلهای رنگارنگ زینتی و نهالهای مثمر و غیرمثمر به منظور جلب توجه هر رهگذری از سوی فروشندگان به نمایش گذاشته شده است. اما دیده میشود که گلهای تازه و نهالها، ظاهراً خریداران چندانی ندارند و افراد اندکی برای خرید آنها میآیند.
فروشندگان گلهای تازه در شهر مزارشریف، میگویند که امسال بازار فروش آنها نسبت به سالهای گذشته سردتر و کمرنگ شده است.
نیکمحمد و عبدالحکیم، دو تن از گلفروشان در شهر مزارشریف، به سلاموطندار میگویند که امسال علاقهمندی مردم به خرید گل تازه و نهال نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است و گلهای تازهی بسیاری در خطر خشکشدن قرار دارند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نیکمحمد، میافزاید: «هیچ خریدار نیست؛ سالهای گذشته ما خوب فروش داشتیم؛ منطقهی ما جنبوجوش داشت؛ اما امسال نصف بازار سالهای گذشته نیست. علاقهمندی مردم نسبت به گل و درخت کم شده است؛ کار نیست، عاید نیست تا مردم به شوق خود برسند.»
عبدالحکیم، نیز میافزاید: «هرچند از نبود کرده خوب است؛ ولی امسال زیاد فروش نداشتیم. مردم فقیر شده اند؛ تنها میتوانند مخارج زندگی را تأمین کنند. کسی نیست گل و نهال بخرد و غرس کند.»
مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بلخ اما میگویند که در این اواخر میزان علاقهمندی مردم به کشت و پرورش گل و غرس نهال افزایش یافته است.
محمدحسین عظیمی، مدیر ترویج زراعت ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بلخ، از تلاشهای این ریاست برای گسترش ساحات سبز و پیشگیری از آلودگی هوا در سال روان در این ولایت، سخن میزند.
او به سلاموطندار میگوید: «خوشبختانه مردم بیشتر علاقهمندی به پرورش گل پیدا کرده اند. در حال حاضر بیش از ۱۵ محل نگهداری و فروش گل و گیاه در بلخ وجود دارد. هر شهروند علاقهمند نگهداری گل است و ریاست زراعت هم تلاش دارد صنعت گلپروری رونق پیدا کند.»
با این همه، شماری از باشندگان بلخ، بر ترویج و نهادینهسازی فرهنگ پرورش و نگهداری گلهای زینتی، مراقبت از ساحات سبز و درختان غرسشده در سطح شهر، تأکید میکنند.
امیرمحمد و الیاس، دو باشندهی شهر مزارشریف، نقش ساحات سبز و وجود درختان را برای ایجاد هوای پاک باارزش میدانند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
امیرمحمد، میگوید: «نهالشانی فایدههای زیادی دارد؛ ما باید این فرهنگ را ترویج دهیم. هر درختی که به خاطر سرسبزی غرس میشود، به ۷۰ تن آکسیجن/اکسیژن پاک فراهم میکند؛ باید این صنعت و فرهنگ نهادینه شود و رونق پیدا کند.»
الیاس، نیز میگوید: «از مردم درخواست داریم که درختان زیادی غرس کنند تا منطقهی شان پاک و سبز شود؛ خاک و آلودگی از بین برود.»
هرچند شهروندان همواره غرس و نگهداری درختان و پرورش گل و گیاه را برای سرسبزی کشور سودمند میدانند؛ اما به دلیل بیتوجهی و حفظ و مراقبت، همهساله هزاران اصله نهال غرسشده در جادههای شهر خشک میشود.