شماری از باشندگان کندز، از عرضهی داروهای بیکیفیت در داروخانههای این ولایت شکایت دارند. آنها میگویند که در یک سال پسین، بهای دارو نسبت به گذشته افزایش یافته است و تاجران نیز، داروهای بیکیفیت را به بازار عرضه میکنند؛ چیزی که باعث شده، بیماران پس از مصرف دارو، بیمارتر شوند.
باشندگان کندز، میافزایند که به خاطر کیفیت پایین دارو، برای صحتیابشدن بیماران شان ناچار اند برای چند بار دارو بگیرند. آنان از مسئولان میخواهند که جلو عرضهی داروهای بیکیفیت به داروخانهها و واردات آن را، بگیرند.
احمدولی، باشندهی کندز، میگوید: «دوا/دارو از کیفیت خیلی پایین شده است. زیاد کیفیت داشته باشد، ۵۰ درصد، بالا ندارد. طفلهای ما مریض شد، سه یا چهار دفعه دوا گرفتیم، جور نشد، دوای بیکیفیت را به ما دادند. اگر دوا باکیفیت باشد، با یک بار گرفتن خوب میشود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عبداللطیف محمدی، دیگر باشندهی کندز، نیز میگوید: «از دوای بیکیفیت همگی رنج میبرند، خصوصاً ولایت کندز موارد بسیار زیاد دارد. خواست ما از دولت این است که در این مورد توجه جدی کند. دوای بیکیفیت به جای این که تأثیر خوب کند، برعکس تأثیر خراب دارد، از این امراض دیگر به وجود میآید.»
عبدالاحد فرید، رییس اتحادیهی خدمات دوایی حوزهی شمالشرق در کندز، میگوید که شماری از افراد به گونهی غیرقانونی داروی بیکیفیت را به بازار وارد میکنند.
به گفتهی او، آنها از طریق این اتحادیه، بارها به داروخانهها اطلاعیه صادر کرده اند که از خریداری دارو از سوی کمپنیهای غیررسمی خودداری کنند.
او، میافزاید که اتحادیهی خدمات دوایی حوزهی شمالشرق در کندز، در دو بخش عمده و پرچون فعالیت دارد که ۴۵۰ دکان در چهار مارکت به گونهی عمده و ۲۶۰ دکان دیگر به شکل پرچون دارو عرضه میکند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، نجیبالله ساحل، رییس صحت عامهی کندز، میگوید که آنها کمیتهای را به هدف بررسی داروهای بیکیفیت و نسخههای شفری در این ولایت، ایجاد کرده اند.
به گفتهی آقای ساحل، در صورتی که داروهای بیکیفیت به گونهی قاچاق به داروخانهها توزیع شود، تیم آنها با فروشندگان برخورد قانونی میکند.
باشندگان کندز در حالی از فروش داروهای بیکیفیت در داروخانههای این ولایت شکایت دارند که چندی پیش، ریاست صحت عامهی کندز، هفت تُن داروی بیکیفیت و تاریخگذشته را از داروخانههای شهر کندز جمعآوری کرد و آتش زد.