در روزهایی که کابل سردی کمپیشینهای را تجربه میکند و نیاز به برق افزایش یافته است، شهروندان میگویند که در یک شبانهروز تنها یک تا دو ساعت، به برق دسترسی دارند.
انعامالله، یک تن از باشندگان کابل که در برابر دروازهی یکی از شفاخانههای شهر ایستاده است، با گلایه از دسترسینداشتن به برق، میگوید: «بیبرقی این قدر مشکل است که ما خود ما دو عضو خانوادهی ما که در اثر سردی مریض شده اند را به شفاخانه آوردهایم.»
همین گونه، شماری دیگر از باشندگان کابل، میگویند که در روزهای پسین که سرما افزایش یافته، دسترسینداشتن به برق آنها را با مشکلات بسیاری روبهرو کرده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
صداقت، باشندهی کابل، میگوید: «برق بسیار کم شده است و از طرف شب هم نیست، از طرف روز بیخی برق وجود ندارد، وضعیت سخت است.»
عبدالبصیر، دیگر باشندهی کابل، نیز میگوید: «ما در بیستوچهار ساعت، دو ساعت یا یکونیم ساعت برق داریم. با وجود این، بل برق ما هم گزاف میآید.»
پرچاوی در برق شهر کابل پس از آن افزایش یافته که اوزبیکستان از چند روز به این سو، صادرات برق به افغانستان را قطع کرده است.
مسئولان شرکت برقرسانی افغانستان (برشنا)، میگویند که طرف اوزبیکستانی، دلیل قطع برق را کاهش گاز برای تولید برق در اثر سردی هوا در این کشور عنوان کرده است.
حکمتالله میوندی، سخنگوی برشنا، تأکید میکند که بر اساس قرارداد، اوزبیکستان مکلف به رساندن برق به افغانستان است.
او میگوید: «آنها مطابق قرارداد مکلف اند که به ما برق برسانند، آنها گفته اند که مشکل تخنیکی دارند و مشکلات تخنیکی شان هم قابل احساس است. ما در این مورد امروز با طرف اوزبیکستانی جلسهی آنلاین داریم و از آنها میخواهیم که به این مشکل راهحل پیدا کنند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مسئولان برشنا هرچند تأکید میکنند که برای رفع مشکل کمبود برقی تلاش کرده اند و دستگاه تولید برق حرارتی ترهخیل اکنون فعال شده است؛ اما با این هم در این شبوروزها، تنها کابل کمازکم به ۶۲۰ مگاوات برق دیگر نیاز دارد.
همین گونه، حکمتالله آخوندزاده، رییس برشنای کابل، میگوید: «برق در کابل نهایت کم است؛ یعنی به این حد که ما هماکنون در کابل به ۷۰۰ مگاوات برق نیاز داریم؛ اما تنها ۸۰ مگاوات برق داریم.»
این در حالی است که در جریان هفتههای اخیر، افغانستان قرارداد واردات برق از اوزبیکستان و تاجیکستان را تا پایان ۲۰۲۳ تمدید کرده است.