سیلاب‌های پسین در شماری از ولایت‌ها افزون بر تلفات انسانی، بیش‌تر خانه‌های مسکونی را ویران کرده و تمامی داروندار مردم را با خود برده است. این سیلاب‌ها هم‌چنان به زیرساخت‌ها از جمله جاده‌ها و شاه‌راه‌های عمومی، آسیب‌های جدی وارد و مردم را در رفت‌وآمد با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است.

شماری از باشند‌گان و رانند‌گان در مسیرهای عمومی ولایت‌های غور و بادغیس، به سلام‌وطندار می‌گویند که رفت‌وآمد از مسیرهای طولانی و دشوارگذر، شبه بازی با مرگ و زندگی است. آن‌ها، از مسئولان حکومت سرپرست و بخش خصوصی می‌خواهند که برای ساخت مسیرهای سیل‌برده به گونه‌ی جدی اقدام و این مسیرها را بازسازی کنند.

محمدهاشم، راننده در شاه‌راه غور_هرات، می‌گوید: «ما که از هرات به غور می‌آمدیم، ۱۷ تا ۱۹ ساعت راه بود که به این جا می‌آمدیم؛ اما اکنون از بس که سیل راه را خراب کرده و کندو کال و خرابی است، ۲۵ تا ۳۰ ساعت موترهای ما کلاً خراب شده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نورالله، باشنده‌ی بادغیس، نیز می‌گوید: «ما سواری‌های موتر چند نفر که بودیم، در هر مسیر پیاده می‌شدیم تا راه را باز کنیم و بتوانیم راحت‌تر بیاییم.»

از سویی هم، شماری دیگر از باشندگان غور، می‌گویند با این که با امکانات دست‌داشته‌ی خود برای بازگشایی و بازسازی مسیرهای عمومی اقدام کرده ‌اند؛ اما به دلیل خرابی زیاد سیلاب‌ها نمی‌توانند به زودترین زمان راه‌های مواصلاتی را بازگشایی کنند و بیماران شان را برای درمان به مرکزهای صحی انتقال دهند.

رحیم‌الدین هدفمند، باشنده‌ی ولسوالی مرغاب غور، می‌گوید: «راه هیچ نداریم؛ چند روز می‌شود که ما کار راه را شروع کرده‌ایم تا مسیر را از ولسوالی دولت‌یار باز کنیم و از قحطی و محاصره‌ای که ما قرار داریم، نجات پیدا کنیم. در قریه‌ی اسپرف هیچ راه برای آمدن موتر فعلاً وجود ندارد.»

حکمت لعلی، باشنده‌ی ولسوالی لعل‌وسرجنگل غور، نیز می‌گوید: «در بحث مراوده‌ی قریه‌جات و انتقال مریضان از سرک‌های فرعی به مرکزهای صحی، مردم به شدت دچار مشکل اند.»

با این حال، مسئولان محلی در غور و بادغیس، می‌گویند که هرچند تلاش‌ها برای بازگشایی مسیرهای‌ ولسوالی‌ها و بازسازی راه‌های عمومی جریان دارد؛ اما خرابی‌ شاه‌راه‌های عمومی و بیش‌تر راه‌های مواصلاتی به اندازه‌ای زیاد است که از توان اداره‌های محلی این ولایت‌ها بیرون است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ غور، می‌گوید: «شاه‌راه عمومی غور_هرات تا کنون ‌مسدود است؛ از مسیر دره‌ی بیدان و جام می‌گذشت و راه بعضی از ولسوالی‌ها هم به فیروزکوه تا کنون راه‌های شان باز نشده است. راه‌ها زیاد است و تخریب شده که از توان اداره‌ی محلی هم نیست.»

احمدجان حنظله، سخن‌گوی والی بادغیس، نیز می‌گوید: «راه‌های مواصلاتی که در بین ولسوالی‌ها و ولایت است، آسفالت نیست و سیلاب‌های اخیر هم خیلی خرابش کرده است. مردم واقعاً خیلی به رنج هستند به خاطر سرک‌ها و ماشین‌هایی که فواید عامه داشته، سرک‌ها را کندن‌کاری و هموارکاری می‌کند.»

سرازیرشدن سیلاب‌ها نه تنها شاه‌راه‌ها و راه‌های مواصلاتی غور و بادغیس را ویران کرده؛ بل شاه‌راه‌ها و راه‌های بسیاری را در ولایت‌هایی چون بغلان، سرپل، فاریاب و دیگر ولایت‌ها نیز ویران و رفت‌وآمد را به مردم دشوار کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: