سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید که حکومت افغانستان باید تمامی توان خود را برای حفاظت از خبرنگاران به کار گیرد. این نهاد میگوید، افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی یکی از کشورهای مرگبار برای خبرنگاران در جهان بود و با کشتهشدن بسمالله عادل، مدیر مسئول رادیو صدای غور، آغازگر کشتهشدن روزنامه نگاران در جهان در سال ۲۰۲۱ شد.
سازمان گزارشگران بدون امروز (پنجشنبه، ۱۸ جدی/دی) با نشر اعلامیهیی میگوید، افغانستان یکی از کشورهای مرگبار برای خبرنگاران در جهان است و در جریان گفتوگوهای صلح، تهدید و خشونت در برابر خبرنگاران و رسانهها در این کشور افزایش یافته است.
بر بنیاد آمارهای ارایه شده از سوی این نهاد در کمتر از دو سال گذشته دستکم ۱۰۰ فعال مدنی و حکومتی در افغانستان کشته شدهاند که از ۴ خبرنگار و یک همکار رسانهیی در این کشور تنها در دو ماه گذشته کشته شدهاند. سازمان گزارشگران بدون مرز تأکید میکند که تمامی راههای دادخواهی بینالمللی را برای پایاندادن به قتل و ترور خبرنگاران در افغانستان پیگیری میکند.
گفتنیست که از ماه عقرب تا ماه جدی امسال یما سیاووش، گردانندۀ پیشین طلوع نیوز، الیاس داعی، خبرنگار رادیو آزادی در هلمند، رحمتالله نیکزاد، رئیس اتحادیه خبرنگاران غزنی، ملالی میوند، مجری تلویزیون خصوصی انعکاس در ننگرهار و بسمالله عادل، مدیر مسئول رادیو صدای غور در نتیجۀ انفجار ماینهای مغناظیسی و حملات مسلحانه در کابل و ولایتها کشته شدهاند.
همچنان در این مدت زمان چندین دادستان، مدافعان حقوقبشر و یک فعال عرصۀ حقوق زنان در نتیجۀ ترورهای هدفمند و انفجار ماینهای مغناطیسی نیز در کشور کشته شدهاند. حکومت تاکنون در بارۀ چهگونهگی این قتلها به مردم و رسانههاهیچ جزییاتی نداده است. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.
با آنکه مسئولان امنیتی طالبان را مسئول انجام این رویدادها میخوانند، اما طالبان دستداشتن در این رویدادها را رد کردهاند.