در ادامه‌ی واکنش‌ها به ممنوعیت زنان از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انسان‌دوستانه، کمیته‌ی بین‌المللی نجات، سازمان حفاظت از کودکان و کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان، بار دیگر با هشدار در باره‌ی ممنوعیت زنان از کار، گفته اند که این دلیلی بر افزایش ناداری و در نهایت بازی با زندگی شهروندان افغانستان است.

باوجود هشدارها از پیامدهای ممنوعیت زنان از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی، امارت اسلامی هم‌چنان بر موقفش پافشاری دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، به باور کارشناسان، قربانیان اصلی بازداشتن زنان از کار، شهروندانی اند که برای دوام زندگی، به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند.

ظاهر بهزاد، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «بهای اصلی این تصمیم‌ها را مردم افغانستان می‌پردازند؛ در شرایطی که بیش‌تر مردم با فقر دست‌وگریبان اند.»

در حالی که تصمیم ممنوعیت زنان از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی، سبب شده است که شماری از سازمان‌های کمک‌رسان بین‌المللی فعالیت شان در افغانستان را متوقف کنند، امارت اسلامی با نکوهش این روی‌کرد جهان، آن را استفاده‌ی سیاسی از کمک‌های انسان‌دوستانه می‌خواند.

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، به سلام‌وطندار می‌گوید که تصمیم کاهش کمک‌ها از سوی جامعه‌ی جهانی، بهانه‌جویی برای مداخله در امور داخلی افغانستان است.

او می‌‌افزاید: «انجماد سرمایه‌ی ارزی و اعمال محدودیت‌های مالی و بانکی، خود بر وضعیت اقتصادی تأثیر داشت و نباید امریکا و جامعه‌ی جهانی، با درنظرداشت این که ما می‌خواهیم زمینه‌ی بهتر کاری را برای زنان ایجاد کنیم، در امور داخلی ما مداخله کنند.»

در همین حال، روزنامه‌ی پولیتیکو، با پخش گزارشی از رأی‌زنی‌های مقام‌های امریکایی در باره‌ی اقدام‌هایی در برابر محدودیت‌های اعمال‌شده علیه زنان در افغانستان، گفته که قرار است حکومت امریکا، رشته‌تصمیم‌هایی را در باره‌ی افغانستان در هفته‌ی پیش رو همگانی کند که می‌تواند شامل تحریم اقتصادی، کاهش کمک‌ها و اعمال ممنوعیت سفر مقام‌های امارت اسلامی باشد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

محمود اضطرابی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم که امریکا به تدریج شرایط را دیده و گام‌هایی که از این طرف برداشته می‌شود را دیده، این سیاست‌ها را وضع خواهد کرد.»

این در حالی است که بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی سازمان‌های جهانی، نزدیک به ۲۹ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های انسان‌دوستانه نیازمند اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: