وارد یکی از صنفهای مکتب سلطان شهابالدین غوری در شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور شدم؛ صنفی که به گفتۀ دانشآموزان آن، در گذشته حضورشان پُررنگ بود، اما پس از تحولات پسین و آغاز دوبارۀ مکتبها حضور آنان کمرنگ شده است.
جاوید، دانشآموز صنف هشتم در مکتب سلطان شهابالدین غوری میگوید، «در گذشته ۲۰ نفر تعداد داخله بود، حالا شاگردان کم است. بعضی به قریهجات رفته، بعضی هرات رفته و بعضی هم به خارج رفتهاند. خواست من این است که شاگردان را بمانند تا به مکتب بیایند و درس بخوانند.»
سردارحسین، دانشآموز صنف نهم در مکتب سلطان علاءالدین غوری میگوید، «شاگردان آنقدر زیاد نمیآیند، میآیند ۸ نفر، ۹ نفر تا ۱۰ نفر. همین است که حالا شاگردان کمی دلسرد هستند؛ چون یک تحول کلان آمده است و زیاد به فکر درس نیستند.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
محمد احمدی، آمر مکتب سلطان شهابالدین غوری، دلیل کمرنگشدن دانشآموزان در مکتبهای این ولایت را تحولات پسین، بیجاشدن خانوادهها از شهر به روستاها و نیز ناروشنبودن سرنوشت کشور عنوان میکند.
از سویی هم، نورالله نوری، مدیر تدریسی مکتب سلطان علاءالدین غوری از مسئولان امارت اسلامی، خانوادهها و ملاامامان مسجدها میخواهد که دربارۀ اهمیت تعلیم و تربیه صحبت و جوانان را تشویق به فراگیری آموزش در مکتبها کنند
او میگوید، «در خطبههای نمازهای جمعه در ارتباط به اهمیت علم، اهمیت و جایگاه تعلیم و تربیه بحث و از مردم خواهش بکنند که فرزندانشان را به مکتب روان کنند. معلمان ما هر روز میآیند، هیچ استاد غیرحاضر نداریم؛ ولی شاگردان بسیار کمرنگ است.»
در همین حال، شمسالله طریقت، معاون والی غور میگوید که آنان در هماهنگی با نهادهای وابسته برای حضور بیشتر دانشآموزان و بهترشدن وضعیت معارف در این ولایت، تلاش میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
این در حالیست که در بیستوهفتم سنبله/شهریور دروازههای مکتبها بهروی دانشآموزان در کشور بازگشایی شد. اما در این میان، دانشآموزان دختر از صنف هفتم به بالا بهدلیل ممانعت امارت اسلامی هنوز هم اجازۀ رفتن به مکتب را ندارند و همچنان حضور دختران پایینتر از صنف هفتم در مکتبها کمرنگ است.