امروز (دوشنبه، ۵ جون/۱۵ جوزا)، برابر با روز جهانی محیط زیست است. ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، امروز در برنامهای از روز جهانی محیط زیست با شعار «مبارزه با آلودگی پلاستیکی»، گرامیداشت کرد.
حافظ عزیزالرحمان، رییس عمومی ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، در این برنامه، تغییرهای آبوهوایی، خشکسالی، سیلابها و ساخت ساختمانهای غیرپلانی را، از عاملهای عمدهی آلودگی محیط زیست عنوان میکند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او، از صنعتکاران کشور میخواهد که از تولید اجناس پلاستیکی جلوگیری کنند. رییس عمومی ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، میافزاید: «ما از صنعتکاران و مسئولان فابریکهها/کارخانهها میخواهیم که از میان ۲۰۰ نوع ساخت اجناس پلاستیکی، از استفادهی کیسههای پلاستیکی به گونهی تدریجی جلوگیری کنند و نیز به جای آن از خریطههای کاغذی استفاده کنند.»
در همین حال، مسئولان وزارت صحت عامه، نیز در این برنامه با نگرانی از افزایش آلودگی هوا در پایتخت، میگویند که آلودگی هوا سبب بیماریهای سرطانی در میان شهروندان میشود.
قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه، میگوید که در زمستان گذشته، بیشتر از یک میلیون کودک به بیماریهای تنفسی مبتلا شده بودند. او میافزاید: «در زمستان گذشته، در اثر آلودگی هوا، کودکانی که به بیماریهای تنفسی مبتلا شده بودند، شمار شان به میلیون میرسد.»
با این حال، شماری از پایتختنشینان، از شهروندان میخواهند که در حفاظت از محیط زیست، سهم بگیرند. امان احمدزی، باشندهی شهر کابل، میگوید که مردم نیز در راستای حفاظت از محیط زیست تلاش کنند. او میافزاید: «باید همگی در صفایی شهر سهم بگیرند و این کار تنها مربوط دولت نمیشود؛ بل که مربوط همهی ما مردم میشود.»
همین گونه، عبدالهادی که کارمند شهرداری کابل است، از شهروندان میخواهد که از استفادهی بیرویهی خریطههای پلاستیکی جلوگیری کنند. او میگوید: «در کل شهر پلاستیک انداخته شده است و سوختانده میشود و ضرر آن به تمام مردم میرسد. از خریطههای پلاستیکی مردم نباید استفاده کنند و به جای آن، از خریطههای کاغذی استفاده کنند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
گفتنی است که امروز دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به مناسبت روز جهانی محیط زیست، کارزار مبارزه با آلودگی پلاستیک را از کندهار آغاز کرده و گفته است که در دیگر دفترهایش در افغانستان نیز این کارزار را ادامه میدهد.
همچنان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با نگرانی از افزایش آلودگی محیط زیست، در پیامی به مناسبت روز جهانی محیط زیست، گفته است که هر روز معادل بیش از دو هزار کامیون زباله از پلاستیک به اقیانوسها، رودخانهها و دریاچهها ریخته میشود.