غلامسخی، یکی از مالکان باغهای پسته در ولایت باغیس است. او میگوید که در ده سال گذشته باغهای زیادی را در این ولایت ساخته است، اما به گفتۀ او، امسال بهدلیل خشکسالی و بیتوجهی مسئولان دولت پیشین نتوانسته است از باغهایش حاصل خوبی بگیرد.
غلامسخی میافزاید، «محصولات پسته کاهش یافته است و دولت در این راستا هیچ توجهی ندارد. پسته یک درآمد هنگفت است برای مردم ما و ما از این راه پولی خیلی بهدست میآوریم، هم تاجر ما، هم کسی که پسته میزند، هم کسی که باغ دارد و هم عاید دولت ما بلند میرود. خواست ما از دولت این است که باید در این راستا توجه جدی کند.»
باشندهگان بادغیس نیز میگویند که آنان برخلاف سالهای گذشته، امسال گواه کاهش روزافزون فرآوردههای پسته در این ولایتاند. آنان از مسئولان محلی و مرکزی میخواهند که باغداران را پشتیبانی کنند و میزان فرآوردههای پسته را در آینده افزایش دهند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
محمدنادر، باشندۀ بادغیس میگوید، «در بادغیس روزبهروز حاصلات پسته کاهش مییابد، باید افزایش یابد. چرا که بادغیس یک ولایت پستهخیز است که در تمام جهان شهرت خاص دارد. خواست ما از ریاست زراعت این است که باید همکاری با مردم داشته باشد تا پسته افزایش پیدا کند.»
از سویی هم، برخی از تاجران در بادغیس میگویند که هرچند پستۀ این ولایت کیفیت خوبی دارد، اما بهدلیل خشکسالی امسال فرآوردههای پسته کم بوده و هیچ بازاری هم ندارد.
درهمین حال، عبدالعلیم ساجد، آمر امور زراعتی ریاست زراعت و مالداری بادغیس میگوید که فرآوردههای پسته امسال در این ولایت بهدلیل خشکسالی و جمعآوری غیرفنی آن ۳۰ درصد کاهش یافته است.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
آقای ساجد میگوید، «محصولات پسته در ولایت بادغیس کاهش ۳۰ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد؛ یعنی در سال گذشته ۳۶ هزار تُن پسته تولید شده بود، اما در سال جاری نظر به محاسباتی که انجام شده ۲۵ هزار تُن پسته تولید شده است. دلیل آن هم وقوع خشکسالی، جمعآوری غیرفنی که در سال گذشته از طرف مردم صورت گرفته بود و همچنان سالبربودن پسته است.»
مسئولان ریاست زراعت بادغیس میافزایند که آنان برنامههای مؤثر را برای افزایش فرآوردههای پسته در این ولایت رویدست دارند. به گفتۀ آنان، بیشترجنگلات پسته در ولسوالیهای آبکمری، جوند، قادس، بالامرغاب و مقر این ولایت وجود دارد.