یک مؤسسه‌ی خصوصی، به مناسبت «روز جهانی همبستگی افراد دارای معلولیت» نشستی را به منظور جمع‌آوری چالش‌ها، خواست‌ها و نگرانی‌های افراد دارای معلولیت، در بلخ برگزار کرد.

این نشست، با حضور مسئولان محلی بلخ و افراد دارای معلولیت، امروز (یک‌شنبه، ۱۹ قوس) در شهر مزارشریف، مرکز این ولایت، برگزار شد.

افراد دارای معلولیت در این نشست، نبود فرصت‌های شغلی، کم‌بود خدمات صحی و آموزشی و نبود سهم‌دهی آنان به کمک‌های انسان‌دوستانه را، از اساسی‌ترین چالش‌های شان بیان کردند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

آن‌ها از حکومت سرپرست می‌خواهند که برای پشتیبانی از این قشر، زمینه‌های کاری در چارچوب برنامه‌های حرفه‌آموزی و فرصت‌های یادگیری بیش‌تر را فراهم کند.

علی‌رضا کیمیاگر، یکی از افراد دارای معلولیت در بلخ که از ناحیه‌ی پا آسیب دیده است، به سلام‌وطندار می‌گوید: «من از رشته‌ی انجنیری/مهندسی فارغ شده‌ام؛ ولی اکنون بی‌کار هستم. حکومت باید در بست‌های کاری نهادهای حکومتی ما را استخدام کند تا بتوانیم حضور فعال داشته باشیم.»

عزت‌الله، یکی دیگر از افراد دارای معلولیت در بلخ، نیز می‌گوید: «زمستان است، چیزی برای خوردن و گرم‌کردن خانه‌های خود نداریم، حکومت باید دست ما را بگیرد. در کمک‌های نهادهای خیریه ما باید ثبت شویم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، مسئولان محلی بلخ، از تلاش‌ها برای رسیدگی به مشکلات افراد دارای معلولیت سخن می‌زنند و می‌گویند که این افراد از اولویت‌های حکومت در بخش کمک‌ها خواهند بود.

جان‌محمد حکمت، رییس امور شهدا و معلولین بلخ، می‌گوید: «ما هنوز ۳۵۰۰ معلول را ثبت داریم و در هم‌آهنگی با سایر نهادهای دولتی، به آنان در کنار حقوق ماهوار مشخص‌شده، کمک‌رسانی می‌کنیم. ریاست‌های صحت عامه و معارف هم تلاش دارند این افراد را مورد حمایت قرار دهند.»

بر اساس آمار رسمی، از میان دو میلیون فرد دارای معلولیت در کشور، ۱۳ هزار تن آنان در بلخ زندگی می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: