شماری از باشندگان پروان، می‌گویند که شمار بیماران مبتلا به لشمانیا (سال‌دانه) در این ولایت افزایش یافته و آن‌ها، به خدمات درمانی دست‌رسی ندارند.

خردآقا، باشنده‌‌ی ولسوالی جبل‌السراج پروان که پسر هفت‌ساله‌اش را برای درمان به بخش درمان سال‌دانه‌ی شفاخانه‌ی ملکی پروان آورده است، می‌گوید که بیش‌تر باشندگان این ولایت، به این بیماری مبتلا اند. او، می‌افزاید: «یک بچه‌گکم سال‌دانه دارد، در کلینیک جبل‌السراج دوایش پیدا نشد و به پروان آمدیم، دو-سه ماه شده که سال‌دانه در دستش برآمده؛ اما دوا وجود ندارد. خواست ما این است که در کلینیک‌ها دوا بدهند و این مریضی تداوی شود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

جمشید، باشنده‌ی روستای «کوکلامی» ولسوالی سالنگ که دو فرزندش به این بیماری مبتلا شده اند، نیز از نبود خدمات درمانی شکایت می‌کند.

جمشید، می‌گوید: «دو طفلکم تقریباً سه یا چهار ماه می‌شود که به سال‌دانه مبتلا اند، حتا به مکتب هم که می‌روند، بچه‌ها و صنفی‌های شان ریشخند می‌کنند. به تداوی می‌بریم، در کلینیک‌های ولسوالی نه دوا است و نه داکتر؛ به مشکلات زیاد مواجه استیم‌.»

در همین حال، مسئولان ریاست صحت عامه‌ی پروان، نیز افزایش بیماران مبتلا به لشمانیا را تأیید می‌کنند و می‌گویند که عرضه‌ی خدمات درمانی به بیماران در این ولایت جریان دارد.

عبدالسلام حنیف، مسئول بخش بیماری‌های ساری ریاست صحت عامه‌ی پروان، تأکید می‌کند که شماری از مرکز‌های درمانی در این ولایت، با کم‌بود دارو روبه‌رو اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالسلام حنیف، می‌افزاید: «در شفاخانه‌ی ولایتی یک دفتر است که خدمات لشمانیا صورت می‌گیرد، هم‌چنان ۱۴ مرکز صحی در پروان داریم. دوای لشمانیا در همه کلینیک‌ها موجود می‌باشد، در بعضی جاها که کم‌بودی دارند، ما با مقام‌های بالا در تماس می‌شویم و کوشش می‌کنیم به دست‌رس مردم قرار بگیرد. تقریباً در سال گذشته، ۱۱۹۸ مریض را تداوی کردیم و در شش ماه نخست امسال، بیش از ۵۰۰ نفر تداوی شده اند.»

به گفته‌ی پزشکان، بی‌توجهی به بهداشت فردی و از سویی هم گزیده‌شدن از سوی پشه‌های انتقال‌دهنده‌ی میکروب سال‌دانه، از علت‌های اصلی افزایش این بیماری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *