در ادامۀ برنامۀ «حسابدهی دولت به ملت»، شرکت برقرسانی افغانستان یا برشنا امروز (دوشنبه، سیزدهم دلو/بهمن) کارکرد یکسالهاش را همهگانی کرد. مسئولان این شرکت میگویند که ۷۷ درصد برق افغانستان وارداتیست و تنها ۱۶ درصد برق کشور از منابع داخلی و بخش خصوصی کشور تأمین میشود.
ننگیالی میاخیل، معاون عملیاتی شرکت برشنا با اشاره به ساخت بندهای برق آبی در کشور میگوید، هرچند افغانستان بودجۀ کافی برای ساخت بندهای برق آبی ندارد، اما بانک جهانی وعدۀ کمک به این شرکت را داده است. به گفتۀ میاخیل، بانک جهانی برای ساخت بند برق در کشور تأییدی پاکستان را لازمی میداند.
او میگوید: «پروژهیی که هشت تا ده سال طول میکشد، دونر علاقهمند نیست تا به افغانستان کمک کند. در قسمت ساخت بند برق آبی ما مطالعات خود را تکمیل کردهایم. بانک جهانی علاقهمندی داشت پروژه بدهد، اما میگویند باید تأییدی پاکستان را داشته باشند. بنا به قوانین جهانی ما باید موافقۀ پاکستان را داشته باشیم که بالای بند آبی سرمایهگذارای میکنیم.»
مسئولان شرکت برشنا به چالشهایی نیز در زمینۀ کمبود و پرچاوی برق اشاره کردند. آنان کمبود بودجۀ این شرکت، به میانآمدن عارضههای فنی در کشورهای صادرکننده و ناامنی را از مشکلات اساسی فراراه ارائۀ بهتر خدمات برقرسانی عنوان کردند.
با این همه، شرکت برشنا تأکید میکند که برای رسیدن به خودکفایی در تولید برق، به سرمایهگذاری و پشتیبانی از این بخش نیاز است.
صفیالله احمدزی، سرپرست شرکت برشنا در این برنامه میگوید که با وجود تمام مشکلات، تلاش برای تأمین و توزیع انرژی برق در سراسر کشور ادامه دارد.
او میگوید: «اگر ما بخواهیم تمام افغانستان را صاحب برق کنیم، باید بالای بندهای برق خود سرمایهگذاری کنیم که در حدود چهار میلیارد دالر نیاز است تا ما افغانستان را برقدار بسازیم و این پروژهها را تکمیل کنیم و این پروژهها از ۵ سال الی ۱۰ سال زمان میبرد تا تکمیل شود.»
شرکت برشنا ایجاد سباستیشن ۵۰۰ کیلوولت در دشت الوان پلخمری و لین انتقال ۵۰۰ کیلوولت تا منطقۀ ارغندی و سباستیشن ۵۰۰ کیلوولت در ارغندی و ایجاد شبکۀ انتقال و توزیع برق در ولسوالی خاک جبار ولایت کابل، تمدید لین انتقال ۵۰۰ کیلوولت از شبرغان تا دشت الوان، تکمیل پروژۀ انتقال برق از دوشی تا بامیان و شبکهسازی آن برای برقرسانی به مناطق مرکزی را از عمدهترین دستاوردهای این شرکت در سال ۱۳۹۹ خوانده است.