محمدعوض انصاری، رییس معارف هلمند، به سلاموطندار میگوید که از میان ۳۵۷ مکتب فعال در این ولایت، بیش از ۲۰۰ مکتب آن ساختمان ندارد و دانشآموزان در فضای باز آموزش میبینند. به گفتهی او، بیشتر ساختمانهای مکتبها در هلمند، در جریان جنگها در سالهای گذشته ویران شده است.
او میافزاید: «در جریان جنگهای گذشته، حملههای هوایی صورت گرفته بود. در برخی ولسوالیها حتا یک مکتب هم ساختمان ندارد. اکنون تنها ۱۰۰ مکتب در این ولایت ساختمان دارد و متباقی در خانههای کرایی فعالیت میکنند. یا هم دانشآموزان در فضای باز درس میخوانند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، شماری از دانشآموزان در هلمند، میگویند که آموزش در مکتبهایی بدون ساختمان، آنها را هم در گرما و هم در سرما با مشکلات آموزشی و صحی روبهرو کرده است. یکی از این مکتبهای دولتی بدون ساختمان، مکتب دولتی «گوهرگین نوآباد» در ولسوالی ناوه است.
محبوبخان، دانشآموز در مکتب دولتی گوهرگین نوآباد در ولسوالی ناوهی هلمند که ساختمان ندارد، میگوید: «ما صنف نداریم، در زمستان خنک میخوریم و در تابستان گرمی.»
قاسم، دانشآموز در مکتب دولتی گوهرگین نوآباد در ولسوالی ناوهی هلمند که ساختمان ندارد، میگوید: «ما صنف نداریم و روی زمین مینشینیم. بیشتر وقتها درس ما به دلیل سردی و گرمی هوا لغو میشود.»
با این حال، شماری از آموزگاران در هلمند، میگویند که محیط نامناسب آموزشی و ساختمانهای فرسودهی مکتبها، بر کیفیت درسهای دانشآموزان تأثیرهای منفی میگذارد.
محمدامین، آموزگار در هلمند، میگوید: «مکتبها برای تدریس دانشآموزان ساختمان ندارند. دانشآموزان در چنین فضایی نمیتوانند درس بخوانند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
صدیقالله، آموزگار دیگری در هلمند، نیز میگوید: «در روزهای بارانی، نه دانشآموزان به مکتب میآیند و نه آموزگاران. این مسئله بر روند یادگیری دانشآموزان تأثیر منفی میگذارد.»
در جریان جنگهای سالهای گذشته در هلمند، مکتبهای زیادی در این ولایت از میان رفته و روند ارائهی خدمات آموزشی به دانشآموزان نیز، با اختلال روبهرو بوده است.