گفت‌وگوی سلام‌وطندار با ۳۰ دانش‌آموز و دانش‌جو شامل ۱۷ دختر و ۱۳ پسر، نشان می‌دهد که جوانان برای فراگیری آموزش‌‌های آنلاین با چالش‌هایی روبه‌رو اند.

دانش‌آموزان و دانش‌جویان گفت‌وگوشونده در این گزارش، گفته اند که به دلیل پایین‌بودن کیفیت اینترنت و نبود برق همه‌وقت نمی‌توانند به گونه‌ی منظم درس‌های آنلاین شان را دنبال کنند.

سیدهادی هاشمی، باشنده‌ی بلخ که شش ماه پیش فراگیری زبان پشتو را به گونه‌ی آنلاین آغاز کرده، می‌گوید که به دلیل پایین‌بودن کیفیت اینترنت در روند آموزشش اخلال وارد شده است. او می‌افزاید: «وقتی می‌خواهم در صنف اشتراک کنم، اینترنت ضعیف است و نمی‌توانیم اشتراک کنم؛ وقتی اشتراک می‌کنم، صدا بسیار پراکنده است که حتا حرف استاد درست فهمیده نمی‌شود. این موضوع من من بسیار مشکل ایجاد کرده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

مریم ۲۰ساله، باشنده‌ی کابل که پس از بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها به روی دختران به تحصیلش در رشته‌ی کمپیوترساینس از طریق آنلاین ادامه داده، می‌گوید: «زمانی که در جریان درس می‌باشم؛ اینترنت قطع یا ضعیف می‌شود؛ این باعث می‌شود که ما صدا یا تصویر نداشته باشیم؛ این بزرگ‌ترین مشکل است که در روند درسی ما بسیار تأثیر منفی گذاشته است.»

این گفت‌وگو که در هشت ولایت انجام شده است، نشان می‌‌‌دهد که افزون بر پایین‌بودن کیفیت اینترنت، نبود برق دوام‌‌‌دار نیز از چالش‌ها در برابر آموزش آنلاین است.

زین‌الدین، باشنده‌ی سمنگان، می‌گوید که نبود برق همه‌وقت سبب شده که گاهی فرصت حضور در صنف آنلاین را از دست بدهد. او می‌افزاید: «چهار ماه می‌شود که گزارش‌نویسی و عکاسی را به گونه‌ی آنلاین می‌آموزم؛ پایین‌بودن سرعت اینترنت، بلند‌بودن بهای آن و نبود برق سبب شده که بخشی از درس‌هایم را از دست بدهم»

پاسخ‌دهندگان در این گزارش، بلند‌بودن بهای اینترنت و ارائه‌نشدن تخفیف در بسته‌های اینترنت را، از دیگر چالش‌ها در برابر آموزش آنلاین شان عنوان می‌کنند.

سیدطارق ۲۶ساله، باشنده‌ی ارزگان، می‌‌گوید که پرهزینه‌بودن بسته‌های اینترنت سبب شده که نتواند درس‌های آنلاینش را به گونه‌ی منظم دنبال کند. «بسیاری از وقت‌ها از درس‌های آنلاین می‌‌مانم؛ چون اینترنت نمی‌داشته باشم. پرداخت هزینه‌ی اینترنت مشکل بسیار جدی است؛ گاهی که در جریان درس آنلاین می‌باشم، بسته‌ی اینترنت تمام می‌شود؛ بعد با بسیار مشکل هزار یا ۱۵۰۰ افغانی را اینترنت فعال می‌کنم.»

دانش‌آموزان و دانش‌جویان گفت‌وگوشونده در این گزارش، از مسئولان شبکه‌های مخابراتی می‌خواهند که بهای بسته‌های اینترنت را کاهش دهند.

محمد‌رسول میرزایی، باشنده‌ی بدخشان، می‌گوید: «خواست ما از شبکه‌های مخابراتی این است که بهای بسته‌های اینترنت را کاهش بدهند تا ما بتوانیم از آن بسته‌ها استفاده  و به درس‌های آنلاین خود رسیدگی کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

خدیجه نیازی، باشنده‌ی کابل، می‌گوید که شبکه‌های مخابراتی باید بسته‌های ویژه‌ی اینترنت را به دانش‌آموزان و دانش‌جویان ارائه‌ کنند. او می‌افزاید: «اگر به افرادی که درس آنلاین می‌خوانند، پیشکش‌های ویژه در نظر گرفته یا هزینه‌ی اینترنت کم‌تر شود، خیلی خوب می‌شود تا مشکل مردم حل شود.»

با این همه، جلال‌الدین شمس، سخن‌گوی اداره‌ی تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان (اترا)، می‌گوید که تا دو سال آینده کیفیت و سرعت اینترنت از سوی تمام شبکه‌های مخابراتی در افغانستان بیش‌تر خواهد شد. او می‌افزاید: «در دو سال آینده تمام شبکه‌های مخابراتی به خدمات ۳جی و ۴جی تبدیل می‌شوند که توسط آن مشکل کیفیت اینترنت تا حدی زیاد حل خواهد شد. بسته‌های اینترنت یک‌ جی‌بی قبلاً ۱۱۰ افغانی بود، حالا ۹۵ افغانی تعیین شده که نسبت به گذشته تقریباً ۱۴ درصد کاهش آمده است.»

جوانان در حالی از چالش‌ها در برابر آموزش آنلاین نگرانی می‌کنند که در سه سال گذشته به دلیل بسته‌شدن مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، بسیاری از دانش‌آموزان و دانش‌جویان به آموزش آنلاین رو آورده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: