مسئولان ادارهی ملی حفاظت از محیط زیست و کمیتهی ناروی امروز (چهارشنبه، ۵ ثور) در پایان نشست سهروزه تغییرهای آبوهوایی در کابل، میگویند که این نشست به هدف بحث روی راهکارهای مبارزه با پیامدهای منفی تغییرهای آبوهوایی در افغانستان برگزار شده بود و در آن، بر ضرورت انعکاس آسیبپذیری این کشور از پیامدهای تغییرهای آبوهوایی تأکید شده است.
زینالعابدین عابد، معین ادارهی ملی حفاظت از محیط زیست میگوید:«هدف اصلی این ورکشاپ این بود که ما چهگونه میتوانیم در بارهی تأثیرات منفی تغییرهای آبوهوایی صدای افغانستان را به جهان برسانیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بر اساس آمار ارایهشده در این نشست، کار دستکم ۳۲ پروژهی مربوط به تغییرهای آبوهوایی در افغانستان که از سوی سازمانهای جهانی تمویل میشد، متوقف است.
اشتراککنندگان این نشست، ادامهی توقف پروژهها در بخش تغییرهای آبوهوایی را نگرانکننده خوانده و بر ضرورت همکاریهای عملی جهان با افغانستان برای کاهش آسیبپذیریهای این کشور از تغییرهای آبوهوایی تأکید کرده اند.
تطبیق پروژهها در بخش تغییرهای آبوهوایی، حضور افغانستان در نشست آیندهی تغییرات اقلیمی در باکو پایتخت، آذربایجان، همکاریهای مالی با افغانستان و ایجاد زمینههای دسترسی افغانستان به صندوقهای مالی جهانی در بخش تغییرهای آبوهوایی، از مهمترین درخواستهایی اند که در این نشست به جهان ارائه شده است.
تاریا واتردال، رییس کمیتهی ناروی برای افغانستان، میگوید که جهان نباید افغانستان را در مبارزه با تغییرهای آبوهوایی تنها بگذارد. او میافزاید: «این مسئولیت جامعهی جهانی است که افغانستان را در بخش تغییرهای آبوهوایی حمایت و همکاری کند؛ به ویژه مسئولیت ملل متحد و دیگر سازمانهای جهانی است که در این بخش کار میکنند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
روح الله امین، رییس تغییر اقلیم ادارهی ملی حفاظت از محیط زیست نیز، میگوید: «تمویلکنندگان، سفارتخانهها و دیگر طرفهای دخیل در این نشست تعهد کردند که بدون ملاحظهی سیاسی در بخش تغییرهای آبوهوایی با افغانستان همکاریهای مالی و فنی انجام دهند.»
مسئولان اداره ملی حفاظت از محیط زیست، میافزایند که افغانستان برای مبارزه با تغییرهای آبوهوایی، به ۲۲ میلیارد دالر نیاز دارد .