مسئولان در ریاست معارف زابل، میگویند که به دلیل جذب دانشآموزان بیشتر در سال روان، قرار است به ۴۸ مکتب و ۱۸ مدرسهی دینی در این ولایت ساختمانهای جدید ساخته شود.
محمدنسیم نصیر، معاون ریاست معارف زابل، میگوید که این ساختمانها به هدف فراهمکردن مکان مناسب آموزشی به دانشآموزان ساخته میشود. او میافزاید: «در ولسوالیها و مرکز زابل قرار است به ۱۸ مدرسهی دینی و ۴۸ ساختمانهای جدید ساخته شود؛ این شمار مکتب و مدرسهی دینی در حد امکان تا پایان سال ساخته خواهد شد.»
بر اساس آمار ریاست معارف زابل، در مرکز و ۱۲ ولسوالی این ولایت، ۱۸ هزار و ۶۳۵ دانشآموز تازه جذب شده اند که در مقایسه با سالهای گذشته، افزایش را نشان می دهد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، باشندگان شماری از ولسوالیهای زابل، با استقبال از خبر ساختن ساختمان برای مکتبها، میگویند که با این اقدام، برای کودکان و جوانان زیادی زمینهی دسترسی به آموزش فراهم می شود.
محمدلعل، باشندهی ولسوالی ارغنداب، میگوید: «ما به آموزش زیاد نیاز داریم؛ نیاز است برای ما سهولتها برای آموزش فراهم شود تا پسران و دختران ما درس بخوانند.»
آقاولی، باشندهی ولسوالی سیوری زابل نیز، میگوید: «ما از امارت اسلامی میخواهیم که برای مکتبهای زابل ساختمان بسازند؛ چون کودکان ما در هوای باز و در زیر آفتاب درس میخوانند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری از دانشآموزان در شهر قلات، مرکز زابل، از وزارت معارف میخواهند که برای استخدام آموزگاران مسلکی توجه بیشتری کنند.
محمدادریس، دانشآموز، میگوید: «آموزش نسبت به گذشته به شکل بهتر صورت میگیرد؛ اما خواست ما این است که برای بهترشدن روش تدریس و یادگیری بهتر ما آموزگاران مسلکی در بخش علوم دینی و عصری استخدام کنند.»
نداشتن یا کمبود ساختمان برای مکتبها یکی از چالشهای اصلی سکتور معارف در افغانستان است و هنوز دانشآموزان زیادی در ولایت های مختلف زیر خیمهها یا در فضای باز سرگرم فراگیری آموزش اند.