Asset 1SWN

استقبال ناتو از شکسته‌شدن بن‌بست گفت‌وگوهای صلح

Jens Stoltenberg

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از شکسته‌شدن بن‌بست در گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در قطر استقبال می‌کند.

هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ دولت و طالبان روز گذشته، چهارشنبه دوازدهم قوس/آذر، اعلام کردند که هیأت‌های دو طرف بر سر مقدمۀ کارشیوۀ گفت‌وگوهای صلح به توافق رسیده‌اند و این کارشیوه نهایی شده است.

نادر نادری، عضو هیأت گفت‌وگوکنندۀ دولت جمهوری اسلامی افغانستان و محمد نعیم، سخنگوی هیأت گفت‌وگوکنندۀ طالبان در دوحه گفته‌اند که اکنون هر دو طرف، گفت‌وگوها روی آجندای مذاکرات صلح را آغاز کرده‌اند.

لیلما سدید، خبرنگار بین‌المللی در بروکسل به سلام‌وطندار می‌گوید، استولتنبرگ در دومین روز نشست وزیران خارجۀ این سازمان گفته است که کشورهای عضو ناتو به حضورشان در افغانستان تا بهبود وضعیت در این کشور، ادامه خواهند داد.

به گفتۀ بانو سدید، دبیرکل ناتو در این نشست هم‌چنان تأکید کرده است که کشورهای عضو این سازمان در ماه  فبروری سال آینده و با بررسی وضعیت امنیتی افغانستان اعلام خواهند کرد که «آیا در این کشور باقی می‌مانند و یا طرح کاهش نیروهای ناتو را صادر می‌کنند.»

ینس استولتنبرگ از جوبایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا خواسته است که پس از برگزاری مراسم تحلیف برای بحث روی مسألۀ افغانستان به بروکسل سفر کند، تا در بارۀ ادامۀ حضورشان در افغانستان به گونۀ مشترک تصمیم بگیرند.

بانو سدید می‌گوید، دبیرکل ناتو در این نشست هشدار داده است که «خروج شتاب‌زدۀ نیروهای ناتو از افغانستان خطر این را به میان می‌آورد که دست‌‍‌آوردهای دو دهه از دست برود. اما او در عین حال تأکید کرده است که حضور این نیروها شرایط امنیتی را در افغانستان دشوار می‌کند.»

او هم‌چنان تأکید کرده است که نمی‌خواهند افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن برای تروریستان بین‌المللی  تبدیل شود.

ینس استولتنبرگ، دو روز پیش و در آستانۀ نشست وزیران خارجۀ این سازمان نیز گفته بود که  هم برای ادامۀ حضور نظامی در افغانستان و هم برای خروج از این کشور، باید بها پرداخت.

در این حال زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان در توییترش نوشته است که: «گفت‌وگوکننده‌گان دولت افغانستان و طالبان برای گفت‌وگو روی نقشه راه سیاسی و آتش‌بس همه‌جانبه روی یک سند سه صفحه‌یی حاوی اصول گفت‌وگوها توافق کرده‌اند.»

او افزوده است: «مردم افغانستان اکنون خواهان پیشرفت سریع در جهت یک نقشه راه سیاسی و آتش‌بس هستند. ما آرزوی آن‌ها را می‌دانیم و از آن پشتی‌بانی می‌کنیم.»

دولت قطر نیز از توافق بر سر مقدمۀ کارشیوۀ گفت‌وگوهای صلح استقبال کرده و آن را «یک نقطه عطف» در روند گفت‌وگوهای بین‌الافغانی می‌خواند.

ارگ ریاست‌جمهوری نیز از این توافق استقبال کرده است. صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست‌جمهوری در توییتی نوشته است: «رئیس‌جمهوری اسلامی افغانستان، نهایی‌شدن طرزالعمل مذاکره در دوحه را گامی به جلو برای آغاز مذاکرات اصلی و خواست مردم ما که همانا تأمین آتش‌بس برای برقراری صلح پایدار در افغانستان است، دانسته و از آن استقبال می‌کند.»

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه نیز در توییترش از این خبر استقبال کرده و آن را گام بزرگ برای پیشرفت در گفت‌وگوهای صلح عنوان کرده است. آقای عبدالله از قطر برای میزبانی و دیگر حامیان روند صلح افغانستان تشکر کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام