همزمان با ۱۴ جون، روز جهانی اهدای خون، مسئولان بانک ملی خون، در نشستی در وزارت صحت عامه، از افزایش نیازمندی این بانک به خون بیشتر به دلیل شیوع بیماری «تب کانگو»، خبر دادند.
هرچند تا کنون آمار مشخصی از بیماران تب کانگو در افغانستان در دست نیست؛ اما محمدصادق امین، رییس بانک ملی خون، در این نشست میگوید که از سال گذشته تا کنون، بیش از ۱۳ هزار بیمار «تالاسمی» و «هیموفیلیا»، برای دریافت خون به این بانک مراجعه و آنان به بیش از ۳۰۰ هزار بیمار خون توزیع کرده اند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «ما تا کنون بیش از ۴۲ هزار و ۸۶۴ یونت پلاتیلیت توزیع کردهایم که باید ذکر کنیم که پلاتیلیت در این حال، برای بیماران کانگو اساسیترین و آخرین راه علاج است.» به گفتهی او، بانک ملی خون در یک سال پسین، ۱۰۷ میلیون و ۸۴۱ هزار سیسی خون جمعآوری کرده است.
رییس بانک ملی خون، همچنان از سازمان جهانی صحت، در راستای فراهمآوری تجهیزات برای تهیهی خون، خواستار همکاری شده است. «با ما همکاری کنند تا مشکلات بیشتر حل شود. نبود بسهای جمعآوری خون، ماشین جداسازی پلازمای خون از مشکلات اصلی ما است.» به گفتهی مسئولان بانک ملی خون، قرار است تا یک ماه دیگر بانکهای جمعآوری خون در همه زونها فعال شوند.
از سویی هم، اسلامالدین، پزشک در بانک ملی خون، میگوید که نیاز است تا افراد سالم از میان زنان سه بار و از میان مردان چهار بار در سال، به بیماران خون اهدا کنند. «البته حالت فیزیکی شان نرمال/عادی باشد. خوندادن سبب صحتمندی شده و از سکتهکردن و دیگر مریضیها/بیماریها جلوگیری میکند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری از اهداکنندگان خون، نیز میگویند که نه تنها در روز جهانی اهدای خون؛ بل به عنوان یک انسان و همکاری، باید در هر زمانی به بیماران خون اهدا کنند. شرفالدین و محمدامین، از اهداکنندگان خون، میگویند که به بیماران نیازمند، خون داده اند.
آنان از دیگر افراد نیز خواستار اشتراک در کارزار اهدای خون، اند. مسئولان در بانک ملی خون، میگویند که در سال پیش، برای جمعآوری خون ۲۱۲ کارزار را راهاندازی کرده بودند.