نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، روز گذشته در نشست مجمع عمومی این سازمان در باره‌ی گزارش سالانه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته که وضعیت حقوق بشر در افغانستان، به شدت نگران‌کننده است.

آقای فایق، با نگران‌کننده‌خواندن وضعیت زنان و دختران در افغانستان، گفته که وضع پالیسی‌های تبعیض‌آمیز و سیستماتیک توسط امارت اسلامی برای محدودسازی حقوق و آزادی‌های اساسی زنان و دختران، مغایر اصول کنوانسیون‌ها و پیمان‌های حقوق‌بشری است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

امارت اسلامی در واکنش به این گفته‌های نصیراحمد فایق می‌گوید که افغانستان هیچ نماینده‌ی رسمی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ندارد و گفته‌های آقای فایق نظر شخصی خودش است.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «افغانستان در سازمان ملل متحد نماینده‌ی رسمی ندارد که از حکومت و مردم افغانستان نمایندگی کند و نیز گفته‌های آقای فایق نظر شخصی خودش است.»

از سویی هم، شماری از فعالان حقوق زن، با تأیید صحبت‌های آقای فایق، می‌گویند که در یک سال پسین، زنان از حقوق آموزش و کار محروم شده اند.

محبوبه سراج، یکی از فعالان حقوق زن، می‌گوید که امارت اسلامی زنان را از حضور در جامعه حذف کرده و مانع کار و آموزش شان شده است. بانو سراج، از امارت اسلامی می‌خواهد که صدای زنان افغانستان را بشنود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «امروز، زنان از حق آموزش محروم اند. حق ندارند که لباس را به دل خود شان بپوشند و حق ندارند که نزد داکتر بروند و در کل، همه حقوق بشری زنان نقض شده است. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که صدای زنان را بشنود.»

این در حالی است که به دنبال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، دروازه‌های مکتب‌ها در سراسر افغانستان به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته شده و شمار بسیاری از زنان نیز، از اداره‌های دولتی و بازار کار کشور حذف شده و به چهاردیواری خانه برگشته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: