به دنبال این که داعش مسئولیت حمله‌ی انتحاری روز گذشته در وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان را پذیرفت، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌گوید که این حمله‌ با «فریب و دسیسه» انجام شده است. سخن‌گوی امارت اسلامی، حمله‌ی روز گذشته که در آن خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان نیز «شهید» شد را «جنایت» می‌خواند و می‌افزاید که چنین رویدادها نشان‌دهنده‌ی توان عملیاتی داعش نیست.

مجاهد، تأکید می‌کند که نیروهای امنیتی امارت اسلامی از تکرار چنین رویدادها پیش‌گیری خواهند کرد. «داعش کدام جایگاهی در افغانستان ندارد و نه کدام نیرو دارد. این گونه حمله‌ی بزدلانه‌‌ای که آن‌ها کردند، روی یک فریب و دسیسه انجام شده و یک فرد این کار را انجام داده و به این معنا است که کدام نیرومندی آن‌ها را نشان نمی‌دهد؛ بل که یک جنایت است که انجام داده. در عموم، در رسیدن به آن جا هم بسیار فریب و نیرنگ انجام داده بودند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این حمله با واکنش‌ها و محکومیت‌های گسترده‌ی داخلی و بیرونی نیز روبه‌رو شده است. دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، عربستان سعودی، ترکیه، ایران، پاکستان، اتحادیه‌ی اروپا، سازمان همکاری اسلامی، تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و شماری از چهره‌های مطرح سیاسی چون حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، این حمله را محکوم کرده اند.

آگاهان، از حمله در وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که نیروهای کشفی و استخباراتی برای پیش‌گیری از تکرار چنین رویدادها با هم‌کاری مردم تلاش‌های بیش‌تری انجام دهند. عزیز استانکزی، آگاه مسائل سیاسی و امنیتی، در این باره می‌گوید: «این بسیار نگران‌کننده است و برای ما قابل تشویش است. با وجودی که نیروهای امنیتی و استخباراتی افغانستان وظیفه‌های خود را پیش بردند؛ اما چنین واقعه که خارج از تصور است و بود، رخ داد و یک بار دیگر می‌تواند در مسئله‌ی امنیتی افغانستان چالش‌برانگیز باشد. حکومت فعلی افغانستان با هم‌کاری قاطعانه‌ی مردم و جمع‌آوری راپورها، مشکلات امنیتی را کم کند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

احمدخان اندر، آگاه مسائل نظامی، با اشاره به چند دهه جنگ در افغانستان و برقراری امنیت پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی می‌گوید که دست‌های مشخص به خاطر به‌هم‌زدن امنیت در افغانستان کار می‌کنند. «واضح است در کشوری که چند دهه جنگ صورت گرفته باشد، هم‌چنان دشمنان مردم و کشور ما کوشش می‌کنند که امنیت فعلی را به‌هم بزنند و چنین ترورهای استخباراتی را طراحی می‌کنند.»

خلیل‌الرحمان حقانی در دلو ۱۳۴۴ در پکتیا به دنیا آمد. آقای حقانی در سال ۱۴۰۰ پس از روی‌کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی، به عنوان سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان تعیین شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: