بر بنیاد گزارشها، به تازگی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیهی اروپا، در یک نشست در شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تلاش سازمان ملل متحد برای گسترش تعامل با حکومت سرپرست افغانستان پشتیبانی کرده است.
این مقام بلندپایهی اتحادیهی اروپا، با تأکید بر رعایت حقوق زنان در افغانستان، گفته است که در این راستا باید بر حکومت سرپرست افغانستان فشار بیشتری وارد شود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
امارت اسلامی اما در واکنش به این سخنان جوزپ بورل، میگوید که جهان باید پس از گسترش تعامل با امارت اسلامی، در برابر این حکومت شرط بگذارد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «ما از این اظهارات که بر گسترش تعامل صورت گرفته است، حمایت میکنیم؛ چون تعامل راه حل است و در صورت تعامل میتوانیم به نارساییهایی که وجود دارد، رسیدگی بکنیم. پیش از آن، بعضی موضوعات را مطرحکردن نادرست است و موضوع را به طرف حل نمیبرد.»
در همین حال، برخی از آگاهان با تأکید بر این که جهان هماکنون به دنبال بحرانیشدن وضعیت افغانستان نیست و برای همین میخواهد راه تعامل را پیش بگیرد، از حکومت سرپرست میخواهند که در چنین شرایطی برای جلوگیری از بهانهگیری کشورها به منظور اعمال فشار بر افغانستان، باید حقوق زنان بر مبنای ارزشهای ملی و دینی در نظر گرفته شود.
محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، در این باره میگوید: «در شرایطی که حوادثی مثل جنگ اوکراین و جنگ اسرائیل و گروههای دیگر در جریان است، کشورها و سازمان ملل متحد نمیخواهند کانون دیگری کانون سومی و چهارمی مثل افغانستان را فعال بسازند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عبدالقدیر قانت، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز در این باره میگوید: «حکومت فعلی تلاش بکند تا حق قانونی و شرعی زنان مثل حق تعلیم را به زنان بدهد تا دنیا با استفاده از آن تلاش نکند که حکومت کنونی را زیرفشار قرار دهد.»
گفتنی است که با وجود برخی انتقادهای جهان از یک سلسه رویکردهای امارت اسلامی به ویژه در برابر زنان، هنوز امارت اسلامی برای درنظرگرفتن آن از خود انعطاف نشان نداده و در مقابل هم جهان تا کنون آماده نشده است این حکومت را به رسمیت بشناسد.