محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در دیدار با جاو شینگ، سفیر چین در کابل، گفته است که امارت اسلامی می‌خواهد در نشست آینده‌ی سازمان همکاری شانگهای به عنوان عضو ناظر دعوت شود.

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که محمد عبدالکبیر روز گذشته (یک‌شنبه، ۲۷ حوت) در دیدار با جاو شینگ، خواستار هم‌کاری چین در این زمینه شده است.

فطرت، می‌افزاید: «مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در دیدار با جاو شینگ، سفیر چین در افغانستان، گفت که امارت اسلامی تمایل دارد در نشست آینده‌ی سازمان همکاری شانگهای به عنوان عضو ناظر، دعوت شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از آگاهان، می‌گویند که در صورت پذیرفته‌شدن خواست کشورها از امارت اسلامی در بخش‌های رعایت حقوق بشر، حقوق زنان و بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، احتمال دارد نماینده‌ی امارت اسلامی در نشست آینده‌ی شانگهای دعوت شود.

نورالله ثاقب، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید که دعوت نماینده‌ی امارت اسلامی در نشست آینده‌ی شانگهای، می‌تواند بر وضعیت اقتصادی و سیاسی افغانستان تأثیر مثبت داشته باشد.

ثاقب، می‌افزاید: «دعوت نماینده‌ی امارت اسلامی در نشست آینده‌ی شانگهای، می‌تواند بر وضعیت اقتصادی و سیاسی افغانستان تأثیر مثبت داشته باشد و خواست کشورهای آسیای میانه به ویژه چین نیز همین است.»

از سویی هم، یوسف امین زازی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که اشتراک نماینده‌ی امارت اسلامی در نشست آینده‌ی شانگهای، می‌تواند زمینه‌ی به‌رسمیت‌شناسی این حکومت را تسهیل کند.

زازی، تأکید می‌کند که در صورت پذیرفته‌شدن خواست کشورهای منطقه از افغانستان در بخش‌های رعایت حقوق بشر، حقوق زنان و بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌‎ها، احتمال دارد نماینده‌ی امارت اسلامی در نشست آینده‌ی شانگهای دعوت شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

یوسف امین زازی، در این باره می‌افزاید: «کشورهای جهان در قبال مردم افغانستان و وضعیت افغانستان مسئولیت دارند و اشتراک نماینده‌ی امارت اسلامی می‌تواند زمینه‌ی به‌رسمیت‌شناسی را ساده کند؛ در صورتی که خواست‌های جهان از سوی امارت پذیرفته شود.»

گفتنی است که افغانستان از ۲۰۱۲ میلادی به عنوان عضو ناظر در نشست‌های سازمان همکاری شانگهای شرکت می‌کرد؛ اما از ۲۰۲۱ و پس از حاکمیت امارت اسلامی، هیچ نماینده‌ای از افغانستان در نشست‌های این سازمان دعوت نشده است.

چین، نخستین کشوری است که سفیر امارت اسلامی را به گونه‌ی رسمی پذیرفته و نیز سفیر آن کشور اعتمادنامه‌ی خود را به رییس‌الوزرای امارت اسلامی سپرده است. هم‌چنان، چین علاقه‌مندی ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف از جمله سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: